Citrus and ginger jam on wood table
Citrus and ginger jam on wood table
Foto – Fotolia.com

Ingvera ievārījums – ass, veselīgs un aromātisks 0

Ingvera ievārījums ir samērā ass, to nevar ēst karotēm kā citus ievārījumus. Tomēr tā ir lieliska piedeva dažādiem konditorejas izstrādājumiem vai karstvīnam. Turklāt, to gatavojot, visa māja burvīgi smaržo!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

150 g ingvera saknes
2 apelsīnu miziņas
1 glāze cukura
1/3 glāzes ūdens
1/5 citrona sulas

Pagatavošana.

1. Ingveru nomazgā un notīra miziņu. Sagriež nelielos kubiņos, liek burkā un pārlej ar aukstu ūdeni.
2. Otrā burkā liek apelsīnu miziņas un arī pārlej ar aukstu ūdeni.
3. Trīs dienas mērcē, trīs reizes dienā nomainot ūdeni.
4. Pēc trīs dienām ūdeni nolej. Apelsīnu miziņas sagriež smalkos gabaliņos.
5. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, ingveru un miziņas. Uzvāra un atdzesē. Pēc trim stundām to pašu atkārto vēlreiz, pievieno citrona sulu un liek burciņas.
6. Gatavo ievārījumu glabā ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.