Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
29. janvāris, 2014
Drukāt

Interesanta recepte gaļas marinēšanai ar ķiploku pulveri

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

3 kg cūkas gaļas (vislabāk derēs gabals kakla karbonādes vai arī buka šķiņķis u. tml.), kas sagriezta gabaliņos – 3×4 cm vai arī 3 kg
vistas šķiņķīšu gabaliņu, vai citas līdzīgas, ātri pagatavojamas gaļas.

Marinādei: 250 g kefīra vai olīveļļas; 1 deserta karote smalki malta ķiploka pulvera; 1 deserta karote sāls (jeb 1/3–½ sāls var aizvietot ar ķiploka pulveri); pustējkarote maltu melno piparu; tējkarote malta bazilika vai arī buntīte svaiga, kuru smalki sagriež (vai labs maltais timiāns u. c. smaržīgas un garšīgas garšvielas); 1 citrona sula. Var pievienot tējkaroti cukura. Garšvielas samaisa kefīrā vai olīveļļā.

Trauka dibenu vispirms noklāj ar marinādes kārtu, tad uz tās izkārto gaļas gabaliņus un gaļu apsmērē ar marinādes masu. Liek
nākamo gaļas kārtu, atkal apsmērē ar marinādi. Atkārto, līdz gaļa salikta kārtās. Novieto aukstumā.

Pēc stundas bļodas saturu samaisa, lai marināde vienmērīgi iesūcas.

Noliek aukstumā uz 3–4 stundām (nevajag turēt ilgāk par 12 stundām). Cep uz dzīvas uguns.

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+