Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. aprīlis, 2012
Drukāt

Īru kafija

kokciks_2743

Sastāvdaļas. 30 ml stipra īru viskija, 1 tējkarote nerafinēta brūnā cukura, 70 ml saldā krējuma, 100 ml kafijas.

 

Kā gatavot?

Glāzē ieber cukuru, ielej īru viskiju. Aizdedzina viskiju, lai tas uzkarstu un cukurs karamelizētos (lai neapdedzinātu roku, izmanto kamīna sērkociņu). Pagatavo vidēji stipru kafiju. Lai dzērienā nepeldētu biezumi, mājas apstākļos izmanto kafijas spiedkannu. Saldo krējumu mazliet uzputo vai sakrata šeikerā. Uzkulto putukrējumu lej gar tējkarotītes malu. Rotā ar rīvētu šokolādi.

Svarīgi, lai, dzerot kafiju ar viskiju, maisījums nesajauktos ar putukrējumu. Ar lūpām pieturot putukrējuma tornīti, vispirms iebauda karsto dzērienu un tikai tad pieķer mazliet putukrējuma. Tā var izjust piesātināto garšu buķeti.

 

Gatavoja “Bbārs” Andris Reizenbergs.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+