Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
22. oktobris, 2012
Drukāt

Īstā temperatūra fritēšanai

Kā noteikt, vai eļļa sasniegusi vajadzīgo temperatūru produktu fritēšanai? 
Uldis Rīgā

 

Lai noteiktu pareizo cepšanas temperatūru fritēšanai un dziļajai cepšanai, eļļā ieliek mazu mīklas gabaliņu – ja tas lēnām uzpeld, ir pareizā temperatūra, ja ilgi uzkavējas katla apakšā – vajadzīgā temperatūra vēl nav sasniegta, ja ātri uzšaujas virspusē – eļļa ir par karstu, tāpēc katliņš jānoņem no uguns un jāpagaida, kamēr tā atdziest. Ja ievēro šo principu un izvēlas pareizu eļļu, virtuvē nekas nedūmo un arī ēdiens ir veselīgs – tas ir vienmērīgi izcepies, gards un kraukšķīgs.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+