36,6 C

Žurnāla 36,6°C decembra numurā:

Garīdznieks, zemessargs, bankas darbinieks, aizrautīgs motociklists. Tas viss – vienā personā. Kuldīgas Svētās Annas baznīcas mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics – par nelaimi, kas liek apstāties, par vēlmi aizsargāt dzimteni, par Ziemassvētkiem – sirdī, nevis sniegotā ainavā vai dāvanu maisā

Decembra pieskārieni. Rakstniece Andra Manfelde – par to, kas palīdz atrast zemeņu lauku sniegā.

Agri vai vēlu viņi uzzina, ka vīriņa ar balto bārdu patiesībā nav. Kā vecākiem izturēties pret šiem baltajiem meliem, kamēr bērni vēl tic pasakai par Ziemassvētku vecīti?

Medikamentu klīniskie pētījumi ar bērniem – neētiski? Bet dot mazuļiem zāles, kuru iedarbība nav noskaidrota, - pieļaujami? Intervijā par šo un citiem jautājumiem – Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas klīniskā farmaceite Inese Sviestiņa.

Vēsturiski viens no pirmajiem līdzekļiem, ko lietoja, lai ātrāk ieslīgtu snaudā, bija… alkohols. Rubrikā „Zem lupas” – miega līdzekļi.

Svarīgs katrs ierindnieks! Katram zobam mutē ir noteikta funkcija; ja zoba trūkst vai tie ilgstoši netiek laboti, cieš kopējais veselības stāvoklis. Meklējam atbildi uz jautājumu, kā un kur zobus salabot lētāk.

Trausli, bezpalīdzīgi, bet vecākiem – tik ļoti gaidīti un mīļi. Par priekšlaikus dzimušo bērnu cīņu par dzīvību - rakstā „Pasaule, kurā katrs elpas vilciens ir dāvana”.

Rubrikā „Nepadodos” – vecmāmiņa Nadežda, kura uzaudzināja Arturu – zēnu, kurš izdzīvoja Mežaparka traģēdijā.

Mēdz teikt – man nav laika sportot, visu laiku tāpat jākustas – gan suns jāved pastaigā, gan dārzs jāravē, gan sniegs jāšķūrē, gan pie plīts jāstāv. Vai šīs aktivitātes var uzskatīt par sadzīves fitnesu? Vērtē speciālisti.

„Es paku sulas nedzeru,” saka tie, kuri sevi uzskata par veselīga dzīvesveida piekritējiem. Vai viņiem taisnība? Izrādās – ne vienmēr!
 
Šīs izjūtas nav iespējams izsapņot vispārdrošākajās seksuālajās fantāzijās – tāds ir orgasms, ko sasniedz, ja nodarbojas ar tantrisko seksu.

Kā atšķirt parastu dzimumzīmi no ļaundabīga ādas veidojuma?

Dilatācijas kardiomiopātija – sirds slimība, kas sākas negaidot?

Dažādu vēnu operāciju veidu plusi un mīnusi.

Draugiem Facebook Twitter Google+