Agrotops

Agro Topā decembrī

 

Panākumu atslēga nav meklējama nosaukumos un piederībā

“Piena ražotāji sāk saprast, ka sāls slēpjas nevis uzņēmējdarbības formā, bet gan pašu efektivitātē, spējā saražot kvalitatīvu produktu un saņemt par to atbilstošu cenu,“ intervijā teic Jānis Šolks, Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs.

 

Pašizmaksu samazina uz savas algas rēķina

Daudzi zemnieku saimniecību īpašnieki algu sev nerēķina un nemaksā, to apstiprina Valsts ieņēmumu dienesta dati. 

 

Izlasiet AAL marķējumu!

Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) direktore Kristīne Kjago aicina zemniekus nepirkt aizdomīgus augu aizsardzības līdzekļus: "Ja jūsu sētā iebrauc kāds tirgonis, kas piedāvā nelegālu augu aizsardzības līdzekli, informējiet par to VAAD vai policiju."

 

Izmanto mikroorganismu spēku

Rēzeknes novada Lendžu pagasta saimniecībā SIA Pakalnu māliņi agro nodarbojas ar ķīmisko lauksaimniecību, bet strādā ar bioloģiskiem preparātiem un līdzekļiem, ņemot vērā augu fizioloģiju un mikrofloru augsnē.

 

Gribi tievēt – ēd zaļos griķus!

Saldus novada Zirņu pagasta zemnieku saimniecība Bebri šogad augustā sertificēja bioloģisko griķu pārstrādi. Šeit top dažādi zaļo griķu produkti – milti, manna, putraimi, klijas.

 

Agritechnica 2015 – iespaidi un pārdomas

Agritechnica vēl joprojām ir lielākā lauksaimniecības tehnikas un aprīkojuma izstāde pasaulē. Šogad savu varējumu no Vācijas pilsētā Hannoverē demonstrēja 2907 izstādes dalībnieki no 52 valstīm.

 

Pirmpiens un vēlreiz pirmpiens

Jau vairākus gadu desmitus aktuāla ir tēma, kā nodrošināt jaundzimušam teļam iespējami labāku imunitāti. Izkristalizējies vislabākais un visefektīvākais paņēmiens – izbarot teļam kvalitatīvu pirmpienu īstajā laikā un vajadzīgajā daudzumā. 

 

Aborti govīm – cēloņi, rīcība, sekas

Aborts ir grūsnības pārtraukšanās, kamēr auglis vēl nav patstāvīgi dzīvotspējīgs. Ja dzīvniekam sācies aborts, tas vairs nav novēršams.

 

Mērķis – labi attīstīts, muskuļots teļš

Zīdējteļu piebarošana nepieciešama, ja ir nekvalitatīva rupjā lopbarība vai tās nepietiek.

 

Lai samazinātu pašizmaksu, būvēs jaunu fermu

Juris un Mārtiņš Gierkeni Lēdurgā rekonstruētās fermas iespējas jau izsmēluši. Lai nodrošinātu govīm labturību un kāpinātu izslaukumus, viņi plāno būvēt jaunu novietni, kurā slaukšanu uzticēs robotiem.

 

Kāju vannas govju nagu veselībai

Viena no piena lopkopības lielākajām problēmām ir govju nagu bojājumi un slimības. Ko darīt, lai samazinātu nagu saslimšanas risku? 

 

2015. gads augļu dārzos

Lai arī Latvija ir maza valsts, atšķirības ne tikai starp reģioniem, bet pat starp dārziem vienā reģionā var būt ļoti lielas. Par to liecina arī šķirņu vērtējums, novirzes no kopējā un vidējā vērtējuma. 

 

Polijā pēta gurķu audzēšanu ar papildapgaismojumu

Gurķu audzēšana ar papildapgaismojumu nav jaunums, mūsu kaimiņi Igaunijā to dara kopš deviņdesmito gadu beigām.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+