Latvisks Dārzs

Cena tirdzniecības vietās: EUR 14.-

180 lappuses

 

 Faila formāts: PDF

Iznākusi ilgi gaidītā Andreja Svilāna, Ilmas Neretas un Ievas Kraukles grāmata "Latvisks dārzs"! Visiem, kas abonēs "Latvijas Avīzi" vismaz četriem mēnešiem - grāmatu saņems dāvanā!

Tradicionāls latvisks dārzs vienmēr bijis tuvs dabai – mainīgs un skaists. Tajā audzētie koki, košumkrūmi un puķes jau izsenis latvietim simbolizēja sociālo neatkarību un patstāvību. Latvisks dārzs, šķiet, ir “vecmāmiņas dārzs” – ar flokšiem, kāršrozēm, miķelīšiem, lauztajām sirdīm, jasmīnnkrūmu aiz loga, jāņogulājiem un māju, uz kuru ved skaista un smaržīga liepu aleja.


Šī grāmata dos ierosmes un idejas tiem, kas vēlas saglabāt vai iekopt latvisku un mūsdienīgu vidi ap sevi. Tā būs vērtīgs palīgs un praktiska rokasgrāmata gan lauku sētas saimniekam, gan pilsētniekam – mājas īpašniekam. Īpaši noderīgi padomi būs sadaļā “Ainavu veidošana”, kurā ainavu arhitekte Ieva Kraukle sniedz vērtīgus padomus, sīkas nianses un “knifus” par dārza un mājas sētas iekārtošanu.

Grāmatā uzzināsiet:

• kādus kokus izvēlēties dārza robežu, dzīvžogu un aleju stādījumiem;

• kā stādīt augļudārzu, lai tas ne tikai dekoratīvi izskatītos ziedēšanas laikā, bet arī dotu labu ražu;

• kas jāņem vērā, stādot košumkrūmus ap māju vai lauku sētā;

• kā veidot puķu dārzu un dobes un kādas šķirnes izvēlēties – viss par ziemcietēm, divgadīgajām un vasaras puķēm, to tautas nosaukumiem un mūsdienu alternatīvām;

• kā iekārtot dārzu, lai tas būtu ērts un viegli kopjams ikdienā, kā plānot tā zonējumu, kā izvēlēties piemērotākās dārza virsmas (celiņus, kāpnes, zālienu), kādas dobes un apdobes veidot, kā sagrupēt kokaugus ap māju un sētu;

• kādu tēlu izvēlēties savam dārzam un mājai.

Draugiem Facebook Twitter Google+