Mans vārds ir Mārīte

Cena tirdzniecības vietās: 3.45 EUR

 210 lappuses

Faila formāts: PDF, EPUB

Klāt septembra LATA romāns – mūsdienu lietuviešu rakstnieka Alvida Šlepika (starp citu pagājušā gada Prozas lasījumu viesis) darbs “Mans vārds ir Marīte”.

Romāns saviļņoja un pārsteidza Lietuvas prozas lasītājus 2012. gadā. Tas ir spēcīgākais no jaunās rakstnieku paaudzes pēdējo gadu darbiem, kas saņēmis augstas balvas, piedzīvojis neskaitāmas tirāžas un nule kļuvis arī par visvairāk tulkoto darbu kaimiņvalstī. Tā ir ne vien lasītāju pieprasīta, bet arī labi uzrakstīta grāmata.

Rakstnieks radījis skaudri patiesu, mākslinieciski izsvērtu, emocionāli šokējošu stāstu par “vilku bērniem”. Balstoties uz reāliem faktiem, autors izstāsta vācu meitenes Marītes likteni Otrā pasaules kara laikā. Romāns ir arī par mīlestību, līdzjūtību un atmiņu.

Māksliniece Māra Rikmane: “Abas ar “wolfenkind” (vilka bērna) meiteni Renāti esam vienaudzes. Romānā aprakstītais atbilst tām izjūtām, tai atmosfērai, ko pārdzīvoju kopā ar savu ģimeni, mainoties lielvarām. Darbs pie Alvida Šlepika romāna atsauca atmiņā asās, dramatiskās kara un pēckara ainas. Vācu bērnu likteni izjutu kā sev apkārt toreiz redzēto un piedzīvoto.”

Grāmatu no lietuviešu valodas tulkojusi Daina Avotiņa.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-grāmatu
Abonēt
Tu esi iegādājies šo e-grāmatu!
Draugiem Facebook Twitter Google+