Fēniksa liktenim lemtie

Cena tirdzniecības vietās : Eur 3.55

 208. lpp.

 

Rūtas Lipskas romāns par viduslaiku Rīgu "Fēniksa liktenim lemtie".

Izmisums piespiež divas ģimenes 1481. gada ziemā pamest savas mājas un doties pasaulē cerībā atrast jaunu vietu, kur iesakņoties. Vai Rīgā viņiem sniegs patvērumu un bēgļi spēs sevi nodrošināt ar iztiku?

 

Drīz vien viņi atklās, ka Rīga ir pilsēta, kas vienlaikus ar labākas dzīves solījumiem slēpj sevī briesmas. Pār pilsētu valdīt vēlas gan Livonijas ordenis, gan Rīgas arhibīskaps, savukārt rāte ilgojas pēc neatkarības no abiem kaklakungiem. Ordeņa un arhibīskapa savstarpējā naida uguns nerimst gruzdēt un pagaidām vēl vārgās liesmas kuru katru brīdi draud kļūt par postošu kara ugunsgrēku, kas nesaudzēs nevienu savā ceļā. Un tad Rīgas iedzīvotāju dzīvības un to mājokļu drošība karāsies mata galā. Vai gan šādos apstākļos ir iespējams sākt jaunu dzīvi, piedzīvot prieku, mīlestību un saglabāt cerības uz labāku nākotni..

"Vēsturiski precīzi atainota dzīve Rīgā viduslaikos. Simpātiska ir autores iedziļināšanās tirgus raibumā, baznīcas apmeklētāju vidū, Maija grāfa svētku apraksti, kaujas starp Rīgas pilsētu, kura apzinājās savu bagātību un spēku, un ordeni, kurš centās pakļaut un valdīt."

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-grāmatu
Abonēt
Tu esi iegādājies šo e-grāmatu!
Draugiem Facebook Twitter Google+