Medības

Mēneša personība Jānis Bārs - Zemkopības ministrijas Meža departamenta meža resursu un medību nodaļas vecakais referents. 

 

Galvenā tēma - dzīvnieku veselība. Rakstām par dažādām slimībām ar ko sirgst meža dzīvnieki un kuras apdraud arī cilvēku. Ieskats higiēnas prasību ievērošanā, lai, atklājot dzinējmedību sezonu, mazinātu Āfrikas cūku mēra izplatības riskus. Pētām arī vai medību suns var palielināt Āfrikas cūku mēra izplatības riskus.

 

Baložu medības Latvijā nav tās populārākās. Pērn rakstījām kā Straupē tika medīti mājas baloži, taču tas notika pēc žurnāla "Medības" ierosmes un vairāk ar kulināru mērķi. Šosezon daži Rembates puses kolektīva "Breneks"  mednieki lauku baloža jaktij saīkšījās paši uz savu roku un nedaudz arī šõ rindu autores mudināti, protams, izdevuma interesēs.

 

Tests. ARMASIGHT CO-X GEN 2 QSI MG piedāvā nevis klasisko zaļo, bet gan melnbalto attēlu, kas man personīgi patīk labāk, jo bilde ir mazliet dabiskāka nevis ar militāru pieskaņu - te ir runa par dažādiem "mordobojiem", Holivudas filmām, kur nakts redzamības asociējas ar zaļām krāsām, bet tas ir tikai un vienīgi gaumes jautājums un pēc būtības attēla kvalitāti nekādā veidā neietekmē. Salīdzinot ar mazliet lētāko ARMASIGHT CO-X-SDI, šai uzlikai ir nedaudz labāka izšķirtspēja, lētākai attēls būs zaļš.

 

Iespējas ir dažādas, bet šoreiz bij iespēja notestēt itāļu kompānijas "F.A.I.R." ražojumu COMBI PRESTIGE, kas varētu būt ļoti interesanta izvēle jaunam medniekam, kurštikai nesen sācis savas mednieka gaitas, kā arī tam medniekam, kam apnicis iet uz medībām ar sava vectēva aizvēsturisko divstobreni.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+