Medības

Personība. Medības lielākajai daļai no mums, medniekiem, ir ne tikai kaislīga aizraušanās, bet arī  dzīvesveids. Tā ir sava veida filozofija, kuru citiem bieži vien ir grūti saprast. Kā var medīt,  vienlaikus saudzējot un sargājot dabu, saglabājot vidi nākamajām paaudzēm visā tās daudzveidībā, zina uzņēmuma Latvenergo valdes loceklis un ražošanas direktors Māris Kuņickis.

 

Tests. Atbildot uz jautājumu, ar ko tad Lapua Naturaris ir labāka par citiem konkurentu ražojumiem, kas pieejami tirgū. Lapua pārstāvis minēja trīs iemeslus. Pirmkārt, tiek uzsvērta precizitāte, kas it īpaši izceļas starp konkurentiem. Ja iepriekš ar Naturalis bijušas problēmas, tad ar trešās paaudzes ložu radīšanu, šīs problēmas ir novērstas. Bieži gadījies no medniekiem dzirdēt, ka bezsvina munīcija stobram negaršo, uz ko Lapua pārstāvis atbildēja, ka bezsvina munīcija nekad nebūs tik precīza, kā klasikās lodes ar svina serdi, bet jaunā lode esot maksimāli precīza. Svarīgs gan arī ir fakts, lai lode darītu savu darbu, tā arī ir precīzi jātrāpa tur, kur tā efektīvi iedarbosies uz medījumu.

 

Pieredze. Dāmas medī aļņus Igaunijā. Ik gadu Igaunijas mednieču klubs (MTÜ Eesti Jahinaised) rīko svētkus – vērienīgas dzinējmedības, kurās aicina piedalīties savas valsts mednieces un viešņas no ārzemēm. Šoreiz bija pārstāvētas trīs valstis: Latvija (žurnāla Medības komanda), Igaunija un Somija. Īpašā viesmednieku statusā, ekskluzīva izņēmuma kārtā šogad uz numura ar ieroci bija atļauts stāvēt arī diviem vīriem – Krievijas televīzijas kanāla Strim (Стрим) raidījuma Ohota i Ribalka (Охота и рыбалка) korespondentiem Sergejam Astahovam un Dmitrijam Požarovam. Pavisam medības dokumentēja divu žurnālu pārstāvji un trīs televīzijas kanāli. Pēc medībām parādījās arī raksti četrās kaimiņvalsts avīzēs. Sižetus veidoja divi vietējie telemediju pārstāvji: Kanal 2 raidījums Reportieris un TV3 Ziņas, kā arī Krievijas telekanāls Strim (Стрим).

 

Recepte. Trīs ēdieni no mežapīles. Šī recepte tapa ar domu par tiem neticīgajiem un dabas aizstāvjiem, kuri sociālajos tīmekļos ne reizi pauduši viedokli, ka no pīles daudz gaļas nav, ka pīļu medības ir bezjēdzīgas, jo tāpat mednieki izmetot ārā pīles, jo negrib ar tām ķēpāties, un nekas no tām nesanākot.

Tad nu saņemiet jūs visi, kas pīli uzskata par mazu, necienīgu un neēdamu medījumu. Šoreiz mums būs ballīte ar trim ēdieniem no piecām mežapīlēm un pāris gaigalām desmit cilvēkiem. Ja kas, ēdamais pēc tam vēl palika pāri! 

 

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+