Mājas Viesis

Ļaunumam ir jāpretojas

Talantīgā aktrise Baiba Broka stāsta par savu lomu filmā "Melānijas hronika" un skaidro, kādēļ vairs nevar būt apolitiska māksliniece.

 

Numura temats

"Mājas Viesis" pēta, kā samazināt videi kaitīgo plastmasas maisiņu lietošanu un kā lietderīgi izmantot vecos maisiņus, no kuriem iespējams uzaust pat tepiķi.

 

Kurš būs lielākais kretīns?

ASV prezidenta vēlēšanās balsotājiem nāksies izdarīt izvēli starp diviem netīkamiem kandidātiem, jo vairums amerikāņu ir negatīvi noskaņoti gan pret Donaldu Trampu, gan pret Hilariju Klintoni.

 

Vēstures traģiskās lappuses

Okupācijas muzeja pētnieks Uldis Neiburgs raksta par Eiropas ebrejiem, kas Otrā pasaules kara laikā tika deportēti uz Latviju un mērķtiecīgi iznīcināti.

 

Gaismas zeme Svalbāra

Divu latviešu ārstu ceļojums uz Svalbāru (kādreizējo Špicbergenu), kur vasarā valda polārā diena un apkārt klejo izsalkuši leduslāči.

 

Mājas gaida savējos

Novadpētnieks Guntis Eniņš secina, ka daudzviet Latvijā dižkoki ir kā pēdējie sargi, kas uzrauga bez saimniekiem palikušās mājas.

 

Pikniks pēc copes

Atraktīvais šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā zivju zupu un citus gardus ēdienus, ko iespējams pagatavot brīvā dabā pēc copes.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+