Praktiskais Latvietis

Dokumentu juridiskais spēks
Lai dokuments vai tā atvasinājums (noraksts, izraksts vai kopija) iegūtu juridisku spēku, privātpersonai, izstrādājot un noformējot dokumentu, jāievēro tiesībspējas un rīcībspējas noteikumi, savukārt jebkuram publisko vai privāto tiesību subjektam – normatīvajos aktos, savos statūtos, nolikumā vai dibināšanas līgumā un citos organizācijas darbību reglamentējošos tiesību aktos noteiktās pilnvaras. Uzzini, kā jānoformē dokumenti, lai tie iegūtu juridisku spēku.

Lai saņemtu bioloģiskās lauksaimniecības atbalstu
Lai varētu startēt šajā pasākumā, lauksaimniekam jāveic daži priekšdarbi. Līdz kārtējā gada 1. aprīlim jāsazinās ar vienu no divām bioloģiskās lauksaimniecības kontroles institūcijām (VSIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" vai biedrību "Vides kvalitāte"), lai pieteiktu savu saimniecību sertifikācijai un kļūtu par bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāju vai pārstrādes uzņēmumu. Jāsagatavo sertificēšanai visa saimniecība – visas saimnieciskās vienības (zeme un lauksaimniecības dzīvnieki), ko izmanto bioloģiskajā ražošanā.

Pašgatavotas dabiskas, ārstējošas zobu pastas 
Veikalos nopērkamo zobu pastu sastāvā mēdz būt vielas, kas iekrāsotas ar ķīmiskām krāsvielām, kam pievienoti dažādi putojošie līdzekļi, par kuriem pētījumos apstiprināts – tie nav draudzīgi organismam. Mājas pagatavotai zobu pastai varat pievienot vien dabiskas sastāvdaļas un būt pilnīgi droši, ka nekaitēs veselībai. Tai būs ne tikai patīkama garša, bet arī palīdzēs novērst mutes dobuma problēmas, piemēram, zobu jutīgumu, smaganu iekaisumu vai asiņošanu. Sniedzam trīs viegli pagatavojamu zobu pastu receptes.

Mauriņa draudzene – pļaujmašīna
Zāle pēc lietus aug kā traka, un sākas mūžīgā cīņa vasaras garumā. Jo labāki sabiedrotie, jo lielākas cerības uz uzvaru. Tāpēc vērts pārdomāt, ar kādu pļaujamo šogad frizēt skaisto mauriņu. Seši ietekumi, lai prasmīgi izvēlētos zāles pļāvēju.

Nenodarīt pāri kājām
Laikam kļūstot siltākam, nereti gādājam jaunas kurpes, taču bieži vien prieks par tām nav ilgs, jo rodas noberzumi, tulznas, varžacis un citas problēmas. Izlasot rakstu, uzzināsiet, kā rīkoties, lai apavi nenodarītu pāri kājām, un kuri līdzekļi palīdzēs ārstēt dažādas vainas.

Mūžīgie dēļi
Koksnes polimēra kompozītdēļi ir radīti kā alternatīva dabiskajiem, jo pat osis un ozols ar gadiem cieš vides ietekmē, par priedi un egli nemaz nerunājot. Mākslīgi radītais materiāls nesamirkst, nemaina izmērus, neplaisā, nepelē, neslīd, tam nav zaru vietu un negluduma skabargu. Koksnes polimēra kompozītdēļus ražo dažādās krāsās, tie noder visur, kur nepieciešams mūžīgs, sevišķi drošs un videi draudzīgs materiāls, proti, tur, kur dabiskais koks ilgi nekalpo agresīvās vides dēļ, tostarp jūras vai hlorēta ūdens ietekmē. Vai uz privātmājas terases tie izdzīvos solītos 50 gadus?

Īstā darbarīka meklējumos
Kādreiz, cepot kotletes, karbonādi vai pankūkas, uz otru pusi tās apmetām, izmantojot nazi un dakšiņu. Tagad, ja negribam sabojāt pannas un katla teflona vai citu jauno tehnoloģiju pārklājumu, tā rīkoties nedrīkst. Kas jāievēro, izvēloties pannas lāpstiņu?

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+