Praktiskais Latvietis

Palīdzēt no sirds un ar prieku

Brīvprātīgo darbs Latvijā kļūst arvien populārāks. Lai gan labus darbus veikt bez atlīdzības vēlas lielākoties jaunieši, arī seniori nestāv malā. Kāpēc gan nepalīdzēt kādam, ja vien ir vēlme un iespējas? Tagad izveidots jaudīgs palīgs un koordinators – speciāla tīmekļa vietne www.brivpratigie.lv.

 

Seši soļi, kas jāzina zemes pircējiem

Kā pareizi rīkoties un neiekrist, pērkot zemi no privātīpašnieka? Kas jāņem vērā? Nav iespējams paredzēt visas viltības un gadījumus, kad potenciālie zemes pircēji iekrīt krāpnieku nagos, taču noteikti ir vērts atgādināt svarīgāko.

 

Siera varā

Tie, kuriem garšo siers, pārtikas industrijas izstādē "Riga Food 2016" noteikti pamanīja apaļus kā saule kūpināta siera rituļus, kas piesaistīja gan ar izskatu, gan aromātu un garšu. Kad biju  nogaršojusi pa kumosiņam no viena, otra un trešā, sapratu – jābrauc pie to autores Vairas Gerasimovas uz Tukuma novada Tumes pagasta "Saknītēm".

 

Zaru smalcinātājs mazdārziņam

Rudenī dārzā rodas daudz zaru, ko varētu pārstrādāt nevis sadedzināt. Dārza atlikumu pārstrāde mulčā vai kompostā ir lielisks risinājums, kā nodrošināt ekoloģiski tīru mēslojumu. Smalcinātājs tiks galā ar augu stiebriem, vīnogu stīgām, nelieliem zariem, zāli, un materiālu atliks vien salikt komposta kaudzē. Cik jaudīgu smalcinātāju izvēlēties?

 

Laba panna ir saimnieces sabiedrotā

Atrast virtuvei labu pannu izrādās grūts uzdevums. Vienai sastāvā kaitīgi savienojumi, otrai virsma gatavota no ekoloģiskiem materiāliem, bet ātri nolietojas, savukārt čuguna panna aizmāršīgajiem mēdz sarūsēt. Kā par labu cenu nopirkt kvalitatīvu pannu?

 

Ķirbju laiks

Rudens ir ne vien ābolu, bet arī ķirbju laiks. Šī pasaulē lielākā oga, kas pirms vairākiem gadsimtiem no Ziemeļamerikas atceļoja uz Eiropu, izceļas ar lielu daudzumu A, B, C un E vitamīna un ar veselīgu eļļu. No ķirbja var gatavot gan salātus, gan pamatēdienu un desertu, var izspiest sulu, vārīt biezeņus un džemus, taisīt sukādes un cept tortes, pat darīt vīnu. Piecas labas receptes, kā tikt galā ar ķirbju ražu.

 

Aknu vājums un spēks

Solījumi ar dažādām metodēm organismu attīrīt no piesārņojuma bieži vien ir nepamatoti. Bet ir dažādas tautas receptes, kā, piemēram, attīrīt aknas. Šā orgāna darbību palīdz uzlabot arī dzīvesveids un preparāti, ko dēvē par hepatoprotektoriem.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+