Planētas noslēpumi

Pasaules tukšums: nesen kosmosā atklāti apgabali, kurus var uzskatīt vienkārši par tukšumu, ko nekādi nav iespējams izskaidrot.

Viņš un Viņa: joprojām nav miera saistībā ar jautājumu par objektīvajām un tikai iedomātajām dzimumu atšķirībām.

Atšifrētais cilvēka genoms: jaunākie sasniegumi ģenētikā paver jaunas iespējas ceļā uz mūžīgu dzīvošanu, tiesa, pagaidām tikai ļoti bagātiem cilvēkiem.

Antizeme: jau kopš senatnes pētnieciskie prāti ir pārliecināti, ka kosmosā eksistē Zemes dubultnieks, daži pat zina precīzi norādīt tā atrašanās vietu.

Laika slazdi: daudzus vēstures dižgarus, izrādās, vieno pārsteidzoši daudz līdzību, kas mudina domāt, ka patiesībā tās varētu būt vienas un tās pašas personas, tikai pamanījušās dzīvot dažādos laikmetos.

Dievu barība: senatnes leģendās un mītos vēstītais par to, ka savulaik dievi barojušies ar īpašām vielām, kas tos padarīja nemirstīgus, faktiski ir patiesība, un tādas vielas varētu atrast arī mūsdienās.

Stigmas: lai arī lielā mērā saistīta ar reliģisku apmātību, tomēr stigmātisms kā parādība ir unikāla un zinātnei nav skaidrojuma par tās iedabu.

Kabala: viena no noslēpumainākajām senebreju kulta mācībām, kas spējusi saglabāt pietiekami stipru noturību arī mūsdienās.

Margareta Tečere: ievērojamā britu politiskā darbiniece, kura piedzimusi kā sieviete, bet darbos allaž uzvedusies kā skarbs vīrietis, tostarp arī attiecībās ar savu ģimeni, kurā valdošo atmosfēru viņas meita nodēvējusi par "ledusskapi".

Marina Vladi un Vladimirs Visockis: īpatnēji aizraujošs stāsts par leģendārā padomju aktiera un barda liktenīgo mīlestību ar franču aktrisi un tradicionālo alkohola iejaukšanos, bez kā neiztiek teju vai ikviena lielā "krievu dvēsele".

Cilvēka izcelšanās: saistībā ar cilvēka uzrašanos uz Zemes vēl itin nekas nav skaidrs, un katrā ziņā viss liecina, ka viņš nav vispirms radies uz šīs planētas.

Psihotronie ieroči: nevajag lolot liekas cerības, ka kāds no pasaules lielajiem militārajiem spēkiem nav bruņojies ar šaušalīgu masu iznīcināšanas līdzekli, ko iespējams darbināt no distances ar parastas pults palīdzību.

11. septembris un NLO: saistībā ar terora aktiem ASV 2001. gada 11. septembrī ir arī versija par to, ka tos sarīkojuši citplanētieši no saviem NLO.

Mēnessēdzība: bezapzinīga staigāšana miegā ir gluži reāla slimība, ko gan pagaidām uzskata par neārstējamu.

Antiviela: ja izdosies atrast teorētiski pierādīto antivielu, uz Zemes sāksies gluži jauna dzīve, jo enerģijas ieguve vairs nebūs problēma un cilvēce varēs risināt krietni vien globālākus jautājumus.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+