Planētas noslēpumi

Pašapmāna burvība: cilvēkam lielā mērā raksturīgi mānīt pašam sevi, laika gaitā ātri vien pie tā pierodot – tas tagad ir gluži zinātniski apstiprināts fakts.

Sausumizturīgi augi: izpētot dabas procesus un spējot to analogus uzmodelēt laboratorijas apstākļos, zinātnieki radījuši īpašus augu gēnus, kas tos padara nejūtīgus pat pret ūdens deficītu .

Rifi atkal dzīvo: jaunākajos pētījumos konstatēts, ka pilnībā atjaunojušies un turpina aktīvi dzīvot pagājušā gadsimta beigās jau faktiski par bojā gājušiem uzskatītie okeāna koraļu rifi.

Eņģeļi kosmosā: dažādu valstu kosmonauti apliecina, ka patiešām savām acīm Zemei pietuvinātajā orbītā redzējuši eņģeļveidīgas būtnes jeb būtības, kas pavadījušas kosmosa kuģi.

Cilvēks aptur savu laiku: joprojām neskaidrs ir tā dēvētā letarģiskā miega fenomens, kas gluži fiziski izpaužas kā reāla laika apturēšana – pat uz vairākām desmitgadēm – gluži konkrētam cilvēkam.

Devonšīras velns: mistisks atgadījums Anglijas vēsturē, ko aculiecinieki nespēj dēvēt citādi, kā tikai par paša velna parādīšanos virs zemes.

Noslēpumainais sirušs: attēli, kas grezno leģendāros Babilonijas vārtus, skaidri apliecina, ka vēl gluži nesenā senatnē Zemi apdzīvojuši visdažādākie hibrīdi, kas vēlāk izmiruši.

Instinkts un intuīcija: galvenokārt zinātnē un mākslā lielāko daļu unikālo panākumu parasti nosaka mīklainas "iekšējās balsis" vai "redzējumi un dzirdējumi", ko vairāk pieņemts dēvēt vienkārši par intuīciju.

Raisa Gorbačova: pirmā un pēdējā PSRS prezidenta un šīs savienības praktiskā sagrāvēja Mihaila Gorbačova dzīvesbiedre bija savā ziņā unikāla parādība sava laika politikas debesjumā, lai arī būtībā parasta padomju sieviete, kura pāragri nomira.

Teilore un Bārtons: kārtējais traki–saldais Holivudas pārītis – mīla, nodevība, briljanti, publikas atzinība un šaušalīgā iekšējā pasaule.

Rotšildu verdzība: lai kā arī dažiem nepatīk, ka to kāds atgādina, tomēr konkrētais finanšu spekulantu klans pirms vairākiem gadsimtiem sāka un mūsdienās vēl joprojām turpina paverdzināt faktiski visu pasauli, paši no tā neticami iedzīvojoties.

Citas kodolkatastrofas: vairāk pieņemts šausmināties par katastrofu Černobiļā, taču patiesībā gan pirms, gan pēc tās arī citās valstīs bijušas ne mazāk briesmīgas kodolkatastrofas.

Lauvas: viens no dabas brīnumiem, kas patlaban arī atrodas uz izmiršanas robežas.

Sievietes pārvēršas vīriešos: un otrādi – tāds tagad laikmets.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+