Planētas noslēpumi

Šokējošā zinātne: bieži vien zinātnieki savas vairāk vai mazāk ģeniālās un cilvēcei svarīgās atziņas gūst, iepriekš veicot šaušalīgus, pat nehumānus eksperimentus.

 

Izdzīvošanas bunkuri: vēl viena mūsdienu nevienlīdzības paraugstunda – kā potenciāli iespējamajam globālajam karam un izdzīvošanai tajā gatavojas vienkāršie cilvēki un no viņiem ar gigantisku plaisu atdalītie superbagātnieki.

 

Asteroīdi uzbrūk Zemei: šajā ziņā atslābt nedrīkst ne uz mirkli, jo burtiski katru dienu Zeme ir pakļauta kāda gan jau zināma, gan, iespējams, pēkšņi un negaidot no kosmosa dzīlēm atlidojuša nezināma debess ķermeņa uzbrukumam.

 

Žurku civilizācija: zināms fakts – žurku pasaulē ir vairāk nekā cilvēku, taču mazāk zināms ir tas, ka šiem grauzējiem un cilvēkiem bijis kopīgs pirmsencis.

 

Kas ir cilvēks: cilvēka pašidentitātes meklējumi neapstāsies nekad, jo, visdrīzāk, atbildi jautājumam "kas es esmu?" rast viņam nav lemts.

 

Hipiju subkultūra: būtībā šodien mēs dzīvojam sabiedrībā, kas lielā mērā atbilst 60. gados dzimušās hipiju kustības ideāliem, lai gan savulaik viņus uzskatīja par sabiedrības atkritumiem un apkaroja gluži policejiskām metodēm.

 

Mūžīga dzīvošana: cilvēces mūžsenajam sapnim, kā pauž jaunākie zinātnes atklājumi, tomēr ir gaužām reāls pamatojums, jo mūsu ģenētika formāli paredz arī tādu "opciju" kā mūžīga dzīvošana.

 

Ceļojums informatīvajā laukā: smalko pasauli un tajā valdošās patiesības mēs tikai vēl sākam pamazām iepazīt, lai gan cilvēks gan agrāk, gan tagad ir spējīgs piespiest sevi atvērties tā dēvētajam globālajam informatīvajam laukam.

 

Faraons Ramzess II: viens no visleģendārākajiem Senās Ēģiptes valdniekiem, kuram cilvēce var būt "pateicīga", gan par virkni būvniecības un mākslas sasniegumu, gan pirmās patstāvīgās jūdu valsts izveidošanos, gan tostarp arī kristietības ideoloģisko pamatu ielikšanas sekmēšanu cilvēku apziņā.

 

Kirkorovi: tēvs un dēls ar Krievijā tik ļoti slaveno uzvārdu un visām ar viņiem saistītajām skandalozajām un sentimentāli ģimeniskajām padarīšanām.

 

Senās Kursas valstiskums: laikā, kad vēl tikai tapa lielākās daļas Eiropas zemju valstiskums, mūsu senčiem Kurzemē arī jau bija savs tamlīdzīgs veidojums.

 

Šaujamieroču vēsture: savstarpējas iznīcināšanas nolūkā cilvēka radošais gars ir teju vai neierobežots.

 

Padomju bioroboti: 2. Pasaules kara laikā PSRS armijā dienējuši reāli bioloģiskie roboti puscilvēki–pusmašīnas, turklāt daudz nav atpalikuši arī Hitlera militārie zinātnieki, taču pēc kara to pārņēmuši amerikāņi...

 

Cilvēks un laikapstākļi: pilnībā droši var apgalvot, ka cilvēks ir absolūti un neglābjami saistīts ar laika apstākļiem un to maiņām.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+