Planētas noslēpumi

Paēdis no saules gaismas: zinātne pagaidām tam nerod izskaidrojumu, taču apstiprina, ka principā cilvēks var neēst un nedzert, iemācoties pārtikt tikai no saules enerģijas.

 

Nogalinātais Plutons: šo vienu no visattālākajiem debess ķermeņiem Saules sistēmā, līdz kuram tagad aizlidojis cilvēka radīts kosmiskais aparāts, periodiski gan atzīst, gan neatzīst par pilnvērtīgu planētu.

 

Dvēseles transplantācija: izrādās, cilvēkam var transplantēt ne tikai dzīvībai svarīgus cita cilvēka orgānus, bet arī pilnībā citu dvēseli, kam attiecīgi nāk līdzi izmaiņas viņa raksturā un uzvedībā.

 

Senāk mācēja labāk: pētniekiem joprojām liela mīkla ir senatnes mākslinieku unikālā prasme savos darbos atveidot apkārtējo realitāti, ko mūsdienās iespēj vien tikai vismodernākā datortehnika.

 

Leģendārā Dzintara istaba: dāvināts, aizmirsts un nozagts – šis savdabīgais mākslas darbs joprojām kņudina cilvēku prātus, ļaujot izvirzīt šķietami visneiespējamākās versijas par tā likteni mūsdienās, un, iespējams, tā, putekļiem klāta, guļ kaut kur gluži parastā, bet visu aizmirstā vietā.

 

Kaņepes brālība: apreibinošas, narkotiskas vielas ne gluži vienmēr ir tik kaitīgas un briesmīgas, kā to mēģina pasniegt apmāti to pretinieki, un par to skaidri liecina virkne pasaules reliģiju un to slavenākie piekritēji, piemēram, regeja karalis Bobs Mārlejs.

 

Domas fenomenālais spēks: cilvēka domai piemīt tik nenovērtējami liels spēks, ka dažkārt tam grūti noticēt, lai gan daudzi cilvēki paši personīgi par to pārliecinājušies.

 

Grāfs Drakula: apmelots un falsificēts – būtībā tā var teikt par leģendāro Viduslaiku personāžu, kuru mūsdienās galvenokārt pazīst kā nezin kādu asinssūcēju jeb vampīru, lai gan patiesībā rumāņiem viņš vēl joprojām ir tautas nacionālais varonis.

 

Ingrīda Bergmane un Izabella Roselīni: vēl viens stāsts par skarbo likteni, kāds mēdz piemeklēt pasaulslavenu mākslinieku ģimenes – šajā gadījumā lielisku aktrišu, mātes un meitas, ne gluži vienkāršās savstarpējo attiecību peripetijas.

 

Teiksmainā Hiperboreja: par vissirmāko mūsu planētas vēsturi diemžēl zināms gaužām maz, un viena no īpašajām leģendām vēsta par teiksmaino un noslēpumaino kontinentu Hiperboreju, ko apdzīvojusi ļoti augstu attīstīta civilizācija..

 

Masoni: visu slepenību un sazvērestību ideoloģijas "māte un tēvs" – slepena pašizredzētu cilvēku organizācija, kas, iespējams, nemaz arī tik ļoti ietekmīga nekad nav bijusi.

 

Cilvēks un laikapstākļi: cilvēks ir tik ļoti lielā mērā atkarīgs no klimata un laika apstākļiem, ka būtībā no tiem ir atkarīga visa viņa esība.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+