Planētas noslēpumi

Cilvēcei neglābjami jāiet bojā: neskatoties uz dažādām fantastiskām un futuroloģiskām idejām, mūsdienu zinātne tomēr pauž vienprātīgi – cilvēce neeksistēs mūžīgi.

 

No kādas vielas ir viela: viens no nepatīkamajiem un neērtākajiem jautājumiem visu veidu reliģiju izplatītājiem un tostarp arī zinātniekiem, proti: bet no kā radies tas, kas it kā radījis visu?

 

Ķīnieši atnākuši no kosmosa: virkne senajos tekstos atrasto un rūpīgi izpētīto faktu liecina, ka ķīnieši, visdrīzāk, ir no kosmosa atvesta tauta.

 

Laiks kā cilvēku izdomājums: laiks faktiski pastāv tikai cilvēka galvā, jo dabā šāds jēdziens ir visnotaļ relatīva parādība, proti, katrai sistēmai, arī atkarībā no tās izmēriem, cilvēka izpratnes laiks ir dažāds – vienam lēnāks, citam ātrāks.

 

Homunkuls – cilvēks mēģenē: ideja mākslīgi izaudzēt cilvēku ārpus mātes miesām zināma jau kopš seniem laikiem, turklāt, kā pauž avoti, esot bijuši pat visnotaļ veiksmīgi gadījumi..

 

Mirušo piedzīvojumi: daudziem lāga nav miera arī pēc nomiršanas, turklāt lielai daļai patiesībā lielākie piedzīvojumi ar to tikai sākas...

 

Gavēšanas tradīcijas: protams, šai parādībai piemīt arī medicīnisks raksturs, tomēr tradicionāli gavēšana ir reliģiski mistiska padarīšana, un dažādās pasaules vietās tā izpaužas atšķirīgos veidos.

 

Če Gevara: kamēr alkatīgais kapitālisms vēl nav novedis iznīcības postā visu civilizāciju, tas periodiski pamanās sev uz kakla izaudzināt savus potenciālos kapračus: ja 19. gadsimtā tie bija Markss un Engelss, kuriem sekoja Ļeņins, tad par 20. gadsimta ievērojamāko kapitālisma biedu var uzskatīt Ernesto Če Gevaru. Turklāt arī viņam gandrīz izdevās...

 

Drū un Džons Berimori: interesants kārtējais Holivudas pārītis, tikai šajā reizē vectēvs un viņa skandalozā mazmeita.

 

Skarbās sievietes kino: emancipācijas un aukstās vienlīdzības politkorektās idejas novedušas arī līdz tam, ka mūsdienu kino ainās dažkārt sievietēm jāatveido lomas, kuras nevienā aspektā nav iespējams nodēvēt par jaukām un baudāmām.

 

PSRS un ASV kauja par Mēnesi: daži momenti no leģendārā tā dēvētā Aukstā kara, kad patiesībā īstena kauja risinājās ne tikai uz Zemes, bet arī kosmosā.

 

Cilvēks sāk runāt: kā un pateicoties kādām fizioloģiskajām īpatnībām sanācis tā, ka cilvēks ir vienīgā dzīvā būtne, kas spēj veidot artikulētas skaņas jeb tātad runāt?

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+