Planētas noslēpumi

Kas guļ mazāk: noskaidrots, ka lauku cilvēki jeb vēsturiski dēvētie mednieki–vācēji miegam atvēl mazāk laika, nekā ārēji rosīgie, bet faktiski tomēr laiskie pilsētnieki.

 

Zivju plēsoņas un daudzveidība: izrādās, daudzos gadījumos kādas plēsoņu sugas, piemēram, mencu masveida iznīcināšana ievērojami sekmē citu sugu daudzveidību attiecīgajā teritorijā.

 

Mīti par poligāmiju un monogāmiju: gluži droši – patiesībā ne poligāmija ir tikai vīriešiem raksturīga, un ne monogāmija ir tikai sieviešu svētnīca.

 

Nāvējošā skatiena enerģija: cilvēka acu skatiens spēj radīt savdabīga starojuma lauku, ar kuru īpašos gadījums pat iespējams nogalināt.

 

Bosnijas piramīdas: noslēpumainas piramīdveida būves ir ne tikai Ēģiptē un Ķīnā, bet mūsdienās tādas atrod jau dažādās pasaules vietās, piemēram, Bosnijā..

 

Indiāņu skarbie rituāli: lai pielabinātu dievus, indiāņu ciltis upurēja gan dzīvniekus, gan cilvēkus, turklāt īpaši augsta līmeņa upuris skaitījās jauns un skaists cilvēks, bieži vien arī mazs bērns..

 

Otto fon Bismarks: divmetrīgais duelants, meitu mīlētājs un trakulīgais uzdzīvotājs, kurš vēlāk apvienoja saskaldītās vācu hercogistes vienotā Vācijā, kas kļuva par lielvalsti un tostarp arī citu valstu biedu Eiropā un visā pasaulē.

 

Adriano Čelentāno un Klaudija Mori: interesants itāļu aktieru pārītis, kas kopā nodzīvojis ilgu un savā ziņā arī laimīgu ģimenes mūžu, kurā gan netrūka izlaidīgās aktieru vides un nesavtīgas uzupurēšanās raksturīgo elementu.

 

Smukulis Bekhems: mūsdienu dzīvās ekshibīcijas kustības nosacītais pamatlicējs, kurš visnotaļ eleganto futbola spēles māku savienojis ar nekautrīgu katra savas miesas centimetra pārdošanu.

 

Karalis Mindaugs un viņa latviešu sieva: latviešus un lietuviešus jau neskaitāmas simtgades vieno kopīgas saites, tostarp arī dinastiski ģimeniskās, jo, piemēram, leišu karalis Mindaugs savulaik apprecēja latvieti Martu.

 

Vatikāns un Trešais Reihs: tas, ka katoļu tumšā citadele Vatikāns sadarbojusies ar fašistisko Vāciju gan pirms kara, gan tā laikā un vēl arī ilgi pēc tā, bija zināms jau sen, taču pamazām gaismā iznāk virkne jaunu un ļoti nepievilcīgu faktu.

 

Kurā valstī visvairāk cietumnieku: interesants pētījums par to, kurās pasaules valstīs ir visvairāk cietumos ieslodzīto – daudziem būs virkne pārsteigumu un vienlaikus arī iemesls pārvērtēt savu attieksmi pret tām.

 

Cilvēka apziņas fenomeni: ja kaut kas vēl šajā pasaulē ir palicis pilnībā neizprasts un noslēpumains, tad tā ir cilvēka apziņa, kas dažkārt uzrāda absolūti fenomenālas spējas.

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Abonēt
e-izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+