Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
7. marts, 2016
Drukāt

Izgudrojis konfelādes

PL10-2016-700

Jau kādu laiku ķekavieši Ginta un Māris Logini piedāvā aromātiskus un gardus tējas sīrupus, eliksīrus un konfelādes. Pirmie sekmīgie mēģinājumi pārstrādāt ābolu ražu ģimeni motivēja nopietnāk pievērsties mājražošanai. Pamudinājums pievērsties šim rūpalam bijis gluži prozaisks – Māris nav varējis pārdzīvot, ka piemājas dārzs ir pilns ar kritušiem āboliem, kas iet postā.

– Viņš apņēmās izdomāt, ko iesākt ar āboliem, – atceras Ginta un piebilst, ka vīrs ir ekopārtikas produktu piekritējs. Viņš šķirstījis senas un ne tik senas pavārgrāmatas, ielūkojies arī globālajā tīmeklī, lai izlemtu, kurš ābolu pārstrādes veids būs pa prātam. Tā nonācis līdz marmelādei jeb precīzāk – konfelādei. Konfelāžu gatavošana ir darbietilpīgāka nekā tējas sīrupa vārīšana. Lielā katlā, kas aprīkots ar mikseri, ielej sulu, uzkarsē to līdz konkrētai temperatūrai, tad pievieno augļu pektīnu jeb recētājvielu, pēc tam cukuru, tad atkal sulu un cukuru. Sulu nepārtraukti maisa, līdz izveidojas nepieciešamās konsistences sīrups. To lej uz platēm, lai atdziest un sastingst. Aptuveni pāris dienu konfelādei ļauj nogatavoties istabas temperatūrā, pēc tam sagriež gabaliņos un pako kastītēs.

Vairāk – šodienas 
”Praktiskā Latvieša” numurā

Pievienot komentāru

Tomātaudzētāji "Mežvidi" pārstrādās ogas un kaņepes (1)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi
Putnu gripa pietuvojusies Latvijai (3)Vairākās Eiropas Savienības (ES) valstīs atklāts bīstamais putnu gripas vīruss, un Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) norāda, ka ir pamats satraukumam arī Latvijā, sestdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Kuras izmaiņas likumos būtiski ietekmēs tavu ikdienu 2017. gadā? (3)ALGAS, PABALSTI, PENSIJAS NODOKĻI Saeima pieņēmusi vairākas būtiskas izmaiņas likumos, kas no nākamā gada ietekmēs Latvijas iedzīvotāju ikdienu.
Draugiem Facebook Twitter Google+