Izgudrojis konfelādes 0

Jau kādu laiku ķekavieši Ginta un Māris Logini piedāvā aromātiskus un gardus tējas sīrupus, eliksīrus un konfelādes. Pirmie sekmīgie mēģinājumi pārstrādāt ābolu ražu ģimeni motivēja nopietnāk pievērsties mājražošanai. Pamudinājums pievērsties šim rūpalam bijis gluži prozaisks – Māris nav varējis pārdzīvot, ka piemājas dārzs ir pilns ar kritušiem āboliem, kas iet postā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

– Viņš apņēmās izdomāt, ko iesākt ar āboliem, – atceras Ginta un piebilst, ka vīrs ir ekopārtikas produktu piekritējs. Viņš šķirstījis senas un ne tik senas pavārgrāmatas, ielūkojies arī globālajā tīmeklī, lai izlemtu, kurš ābolu pārstrādes veids būs pa prātam. Tā nonācis līdz marmelādei jeb precīzāk – konfelādei. Konfelāžu gatavošana ir darbietilpīgāka nekā tējas sīrupa vārīšana. Lielā katlā, kas aprīkots ar mikseri, ielej sulu, uzkarsē to līdz konkrētai temperatūrai, tad pievieno augļu pektīnu jeb recētājvielu, pēc tam cukuru, tad atkal sulu un cukuru. Sulu nepārtraukti maisa, līdz izveidojas nepieciešamās konsistences sīrups. To lej uz platēm, lai atdziest un sastingst. Aptuveni pāris dienu konfelādei ļauj nogatavoties istabas temperatūrā, pēc tam sagriež gabaliņos un pako kastītēs.

Vairāk – šodienas 
”Praktiskā Latvieša” numurā

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.