Mobilā versija
-2.0°C
Alma, Annemarija
Sestdiena, 25. februāris, 2017
7. marts, 2016
Drukāt

Izgudrojis konfelādes

PL10-2016-700

Jau kādu laiku ķekavieši Ginta un Māris Logini piedāvā aromātiskus un gardus tējas sīrupus, eliksīrus un konfelādes. Pirmie sekmīgie mēģinājumi pārstrādāt ābolu ražu ģimeni motivēja nopietnāk pievērsties mājražošanai. Pamudinājums pievērsties šim rūpalam bijis gluži prozaisks – Māris nav varējis pārdzīvot, ka piemājas dārzs ir pilns ar kritušiem āboliem, kas iet postā.

– Viņš apņēmās izdomāt, ko iesākt ar āboliem, – atceras Ginta un piebilst, ka vīrs ir ekopārtikas produktu piekritējs. Viņš šķirstījis senas un ne tik senas pavārgrāmatas, ielūkojies arī globālajā tīmeklī, lai izlemtu, kurš ābolu pārstrādes veids būs pa prātam. Tā nonācis līdz marmelādei jeb precīzāk – konfelādei. Konfelāžu gatavošana ir darbietilpīgāka nekā tējas sīrupa vārīšana. Lielā katlā, kas aprīkots ar mikseri, ielej sulu, uzkarsē to līdz konkrētai temperatūrai, tad pievieno augļu pektīnu jeb recētājvielu, pēc tam cukuru, tad atkal sulu un cukuru. Sulu nepārtraukti maisa, līdz izveidojas nepieciešamās konsistences sīrups. To lej uz platēm, lai atdziest un sastingst. Aptuveni pāris dienu konfelādei ļauj nogatavoties istabas temperatūrā, pēc tam sagriež gabaliņos un pako kastītēs.

Vairāk – šodienas 
”Praktiskā Latvieša” numurā

Pievienot komentāru

Slimība pārvarēta, atveseļojamies. ES vērtē Latvijas ekonomiku (4)Latvija pēdējos gados pieredzējusi vāju ekonomikas izaugsmi, ekonomiskās nenoteiktības un ES fondu krituma dēļ, bet īstermiņa prognozes ir pozitīvākas, teikts Eiropas Komisijas vērtējumā par finansiālo, ekonomisko un sociālo situāciju dalībvalstīs.
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+