Mobilā versija
+3.9°C
Vitauts, Smuidra, Smuidris
Pirmdiena, 20. februāris, 2017
15. augusts, 2016
Drukāt

Izgudrots pasaulē pirmais nekūstošais saldējums. Vai tu gribētu nogaršot? (2)

Publicitātes fotoPublicitātes foto

34 gadus vecs pārtikas eksperts no Bruklinas ir izgudrojis pasaulē pirmo organisko saldējumu, kas nekūst pat viskarstākajā vasaras dienā, vēsta “mirror.co.uk”.

“Gastronaut Ice Cream” ļoti atšķiras no parastā saldētā kāruma – tas ir tapis liofilizācijas procesa laikā, kad produkts tiek žāvēts, sasaldējot to zem pazemināta spiediena, lai tas neatkustu.

Taču tad, kad tu šo vēso kārumu sāc ēst, tas pārtop par tādu pašu saldējumu, kādu esi pieradis baudīt vienmēr.

“Šis ir pirmais “premium” klases organiskais liofolizētais saldējums uz planētas,” norāda tā radītājs – “Gastronaut Foods” īpašnieks Robs Kollingnons.
Kollingnons stāsta, ka viņam kopš bērnības garšojis nekūstošais saldējums, taču tas nav bijis pietiekami gards, jo produktā izmantotas iespējami lētākās izejvielas.

“Ar vecumu mana garšas izjūta ir mainījusies, un tagad es dodu priekšroku organiskai pārtikai bez konservantiem un pārtikas krāsām,” pauž eksperts, kurš jaunā produkta radīšanai veltījis trīsarpus gadu.

Viņš ir sācis finansējuma piesaistes kampaņu vietnē “Kickstarter”, kurā viņa projektam jau ir savākts 9500 ASV dolāru – divreiz vairāk nekā plānots.

Saldējums vietnē “Kickstarter” ir nopērkams pašlaik par 5 ASV dolāriem, bet mazumtirdzniecībā tā plānotā cena būs aptuveni 4,5 ASV dolāri. Pēc kampaņas šajā vietnē jaunais produkts būs pieejams “gastronauticecream.com”, atsevišķos Bruklinas veikalos, turklāt plānots to laist klajā arī valstīs ārpus ASV.

“Jebkuram, kas novērtē organisko pārtiku, kura pagatavota no kvalitatīvām sastāvdaļām, garšos “Gastronaut Ice Cream”. Kad cilvēki to pamēģina, vispirms šis saldējums viņiem patīk, tad viņi tajā iemīlas un pēcāk kļūst no tā atkarīgi,” atklāj jaunā kāruma radītājs, kas iepriekš strādājis kādā firmā par radošo direktoru.

Vai tu gribētu nogaršot nekūstošo saldējumu?

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. “kad tu šo vēso kārumu sāc ēst, tas pārtop par tādu pašu saldējumu, kādu esi pieradis baudīt vienmēr” – kā viņš var būt vēss, ja, piemēram, stundu stāvējis automašīnā +60 grādos pēc celsija ? Es ticu, ka viņš nebūs izkusis, taču kā viņš būs saglabājis vēsumu, to gan es nespēju saprastu. Fizikas likumi darbojas arī uz šo jauno saldējumu.

  2. Saldējumam ir jākust, tāpēc jau tas ir saldējums

Lauksaimniekiem valsts subsīdijās šogad būs pieejami 8,7 miljoni eiroLauksaimniekiem valsts budžeta programmā "Valsts atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai" šogad būs pieejami 8 723 490 eiro, paredz noteikumi "Par valsts atbalstu lauksaimniecībai", kurus plānots skatīt nākamajā valdības sēdē 21. februārī.
Dabasgāzes tirgu atvērs pēc diviem mēnešiem. Ar ko jārēķinās patērētājiem? (15)Būs vēl citi bez "Latvijas Gāzes": Šaubu par gāzes tirgus atvēršanu nav
Pasaulē
Latvija ekonomiskās brīvības reitingā pakāpusies uz 20.vietu (2) Latvija pasaules ekonomiskās brīvības reitingā šogad ir pakāpusies uz 20.vietu no 36.vietas pērn, bet joprojām atpaliek no Igaunijas un Lietuvas.
Draugiem Facebook Twitter Google+