Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
15. augusts, 2016
Drukāt

Izgudrots pasaulē pirmais nekūstošais saldējums. Vai tu gribētu nogaršot? (2)

Publicitātes fotoPublicitātes foto

34 gadus vecs pārtikas eksperts no Bruklinas ir izgudrojis pasaulē pirmo organisko saldējumu, kas nekūst pat viskarstākajā vasaras dienā, vēsta “mirror.co.uk”.

“Gastronaut Ice Cream” ļoti atšķiras no parastā saldētā kāruma – tas ir tapis liofilizācijas procesa laikā, kad produkts tiek žāvēts, sasaldējot to zem pazemināta spiediena, lai tas neatkustu.

Taču tad, kad tu šo vēso kārumu sāc ēst, tas pārtop par tādu pašu saldējumu, kādu esi pieradis baudīt vienmēr.

“Šis ir pirmais “premium” klases organiskais liofolizētais saldējums uz planētas,” norāda tā radītājs – “Gastronaut Foods” īpašnieks Robs Kollingnons.
Kollingnons stāsta, ka viņam kopš bērnības garšojis nekūstošais saldējums, taču tas nav bijis pietiekami gards, jo produktā izmantotas iespējami lētākās izejvielas.

“Ar vecumu mana garšas izjūta ir mainījusies, un tagad es dodu priekšroku organiskai pārtikai bez konservantiem un pārtikas krāsām,” pauž eksperts, kurš jaunā produkta radīšanai veltījis trīsarpus gadu.

Viņš ir sācis finansējuma piesaistes kampaņu vietnē “Kickstarter”, kurā viņa projektam jau ir savākts 9500 ASV dolāru – divreiz vairāk nekā plānots.

Saldējums vietnē “Kickstarter” ir nopērkams pašlaik par 5 ASV dolāriem, bet mazumtirdzniecībā tā plānotā cena būs aptuveni 4,5 ASV dolāri. Pēc kampaņas šajā vietnē jaunais produkts būs pieejams “gastronauticecream.com”, atsevišķos Bruklinas veikalos, turklāt plānots to laist klajā arī valstīs ārpus ASV.

“Jebkuram, kas novērtē organisko pārtiku, kura pagatavota no kvalitatīvām sastāvdaļām, garšos “Gastronaut Ice Cream”. Kad cilvēki to pamēģina, vispirms šis saldējums viņiem patīk, tad viņi tajā iemīlas un pēcāk kļūst no tā atkarīgi,” atklāj jaunā kāruma radītājs, kas iepriekš strādājis kādā firmā par radošo direktoru.

Vai tu gribētu nogaršot nekūstošo saldējumu?

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. “kad tu šo vēso kārumu sāc ēst, tas pārtop par tādu pašu saldējumu, kādu esi pieradis baudīt vienmēr” – kā viņš var būt vēss, ja, piemēram, stundu stāvējis automašīnā +60 grādos pēc celsija ? Es ticu, ka viņš nebūs izkusis, taču kā viņš būs saglabājis vēsumu, to gan es nespēju saprastu. Fizikas likumi darbojas arī uz šo jauno saldējumu.

  2. Saldējumam ir jākust, tāpēc jau tas ir saldējums

No bezdarbnieka par uzņēmēju. Šūšanas ateljē īpašnieces Karīnas pieredze (2)Karīna Šveicare bija biroja vadītāja kādā uzņēmumā, bet... kā tas mēdz notikt, pērn palika bez darba. Pirmais ceļš, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu – reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ar obligāto informācijas noklausīšanos.
Gribi audzēt savas vistiņas, bet nezini kā sākt? Dzērbeniete Daina Šmite dalās pieredzēVistas grib audzēt arvien vairāk cilvēku, taču trūkst zināšanu, ar ko sākt. – Tas nemaz nav grūti, jo vistas ir visvienkāršāk turamie mājputni. Balva par pūlēm – olas, gaļa un mēslojums, – iedrošina dzērbeniete DAINA ŠMITE.
Gāze būs lētāka, piegāde dārgāka? (5)Atvērtā tirgū dabasgāzes rēķins būs vienkāršāks nekā elektroenerģijas rēķins
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+