Laukos
Bizness

Izstādēs “Riga Food” varēs apskatīt un nogaršot 100 mājražotāju produkciju 16

Foto – Zigmunds Bekmanis

Šā gada izstādē “Ŗiga Food” būs iespēja nobaudīt un iegādāties 100 Latvijas mājražotāju produkciju, kā arī diskutēt un nacionālās virtuves garšām un noteikt uzvarētāju konkursā “Meklējot Latvijas 100.gades garšu”, informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).

Starp 100 izstādes dalībniekiem šogad būs sastopami arī jauni piedāvājumi. Tā ikviens varēs iepazīt un nobaudīt, piemēram, “Kugrēnu vīns” darīto piparmētru vīnu, “Mārlapiņu” saimnieks piedāvās mārrutku trifeles, Ligita Elksnīte – jau piemirsto cukurbiešu sīrupu, “Veselības laboratorija” – ābolu brendiju.

“Šogad Latvijas reģionu hallē “Novadu garša Latvija” būs pat trīs saimnieki, kuri piedāvās dažādus produktus no kaņepēm. Tā Reinis Kļavis ieradīsies ar kaņepju saldējumu, jau iepazītais “Obelisk farm” – ar kaņepju sēklām musli batoniņos, bet zemnieks Ingus Niedra – ar kaņepju pienu un kaņepju piena kokteiļiem. ” sacīja LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja Elīna Ozola.

Reģionu stendos mazos pārtikas ražotājus pārstāvēs arī nelielie kooperatīvi. Izstādē varēs sastapt tādus jau iepazītus mājražotājus kā, piemēram, iepriekšējos konkursa “Tautas garša” uzvarētājus “Mazliet elegances”, z/s “Arumi” un “Ingverine”.

Gatavojoties izstādei, LLKC līdz augusta vidum Facebook aptaujā meklēja ēdienu, kas pēc Latvijas iedzīvotāju domām izturējis gadsimtu pārbaudi. Par to viennozīmīgi visos četros novados tika atzīts kartupelis. Savukārt mūsdienu smalkās virtuves garšas izstādē iepazīt piedāvās šefpavārs Valters Zirdziņš.

Jaunums šogad būs arī paneļdiskusija “Latvijas nākotnes 100 gades garša”, kas notiks 5.septembrī plkst. 14 un tiešraidē tiks translēta “Novada garša Latvija” Facebook vietnē. Vēl viens jaunums – visu izstādes laiku īstenas latvju saimnieces kārtīgā ķēķī radīs dažādus gardumus un vadīs meistarklases. Savukārt 7. septembrī sadarbībā ar pavārzeļļiem no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma taps prezentācija “Tradīcijas un oriģinalitāte latviešu ēdienos”, kuras uzvarētāju noteiks ar “Tautas garšas” balsojuma palīdzību.

Kā ziņots, no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde „Riga Food 2018”, kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas.

„Riga Food 2018” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no Albānijas, Austrijas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Ēģiptes, Francijas, Gruzijas, Igaunijas, Indonēzijas, Itālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Lietuvas, Meksikas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas u.c., kopumā no vismaz 36 valstīm.

Šogad izstādē būs apskatāmi 12 valstu nacionālie kopstendi: Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Kanādas, Krievijas uzņēmēju, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Uzbekistānas un, protams, Latvijas.

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

LA.lv