Foto-Stock.xchng

Izvēlies rapsi – tas mazina asinsvadu slimību risku 0

Ar augu, tostarp rapša, eļļas sastāvā esošo polinepiesātināto taukskābju palīdzību iespējams būtiski ierobežot sirds un asinsvadu slimību risku.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
“Zeme tad trīcēs zem šo karu izvērsēju kājām!” Gaišreģis paredz Ukrainas kara uzvaras gadu
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Lasīt citas ziņas

Lai palīdzētu izvēlēties alternatīvu dzīvnieku valsts un trekna piena produktu taukiem, Latvijas Ārstu biedrība izveidojusi labo un slikto tauku sarakstu. No tiem vēlamākā ir rapša un olīvu eļļa. Kardiologs profesors Gustavs Latkovskis uzsver, ka pareiza taukvielu izvēle ir viens no svarīgākajiem uztura faktoriem sirds un asinsvadu slimību riska mazināšanā.

Par labākajiem taukvielu avotiem speciālisti atzinuši zivs taukus un augu eļļas. No vietējā ražojuma īpaši veselīga ir rapša eļļa, kas bagātīga ar organismam nepieciešamajām omega-3 un omega-6 taukskābēm, turklāt omega-6 jeb linolskābes tajā ir krietni vairāk nekā olīveļļā.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.