Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
17. jūlijs, 2014
Drukāt

Ja auzu putras apnikušas… Izmēģināt dzert auzu pienu un auzu tēju!

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Auzu pārslu putra nodrošina ilgstošu sāta sajūtu, ir koncentrēts uzturvielu avots, bagāta ar šķiedrvielām, augstas kvalitātes proteīnu un vērtīgajiem augu taukiem. Tāpēc no auzām pagatavoti ēdieni īpaši ieteicami smaga darba veicējiem, aktīva dzīvesveida piekritējiem un sportistiem. Ja no rītiem vairs nekārojas ēst putru, auzas var lietot mazliet neierastāk.

Auzu piens


100 g auzu miltu

250 g vārīta atdzesēta ūdens

Vaniļas cukurs

Medus

Samaļ kailgraudu auzas vai ņem pusglāzi auzu miltu. Aplej ar glāzi vārīta atdzesēta ūdens un 4 stundas ļauj uzbriest, ik pa laikam apmaisot. Izkāš caur smalku sietu. Lieto ar garšvielām vai bez tām. Var saldināt ar medu.

Aukstā auzu tēja

1 glāze auzu graudu

Citrona šķēlīte

Medus

Ledus

Graudus ieber 1 litrā ūdens un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Nolej un lieto, pievienojot citrona šķēlīti, medu un ledu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+