Foto – Shutterstock

Ja iztiek bez gaļas, vai organismā kaut kas sāk trūkt? 0

Ja cilvēks atsakās no gaļas, vai organismā kaut kas sāks trūkt?

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

“Gaļa nav vienīgais un galvenais olbaltumvielu avots, un, izslēdzot to no uztura, nekādas problēmas neradīsies. Uztraukums varētu būt par dzelzs vai B12 vitamīna trūkumu. Tomēr mūsdienās ir plaši pieejama informācija par citiem produktiem, kuri satur šos mikroelementus, makroelementus un vitamīnus. Nav tā, ka visiem veģetāriešiem būtu anēmija. Arī tie, kuri ēd gaļu, var būt mazasinīgi,” uzskata uztura speciāliste.

“Mēs ļoti maz zinām par veikalos nopērkamās gaļas un tās produktu izcelsmi, ražošanas apstākļiem, tādēļ uzskatu – vai nu labāk to neēst, vai ēst mazāk un no pārbaudāmiem piegādātājiem, audzētājiem.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Ikdienā atsakoties no treknas gaļas un tās produktiem (pastētēm, desiņām, sardelēm), var mazināties aptaukošanās, sirds, asinsvadu slimību risks, zarnu vēža risks, mainās zarnu mikroflora.”

Mūsu konsultante BAIBA GRĪNBERGA, sertificēta uztura speciāliste, fizioloģe

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.