Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
25. jūlijs, 2014
Drukāt

Jāņogu čatnijs. Pikanta mērce pie gaļas vai zivīm (1)

janogas

Nepieciešams

1 kg sarkano jāņogu, 1 kg cukura, 1 citrons, 2 apelsīni, 250 ml sarkanvīna, 2 ēdamkarotes angļu sinepju pulvera, 6 ēdamkarotes 9% etiķa.

Gatavošana

Jāņogas nomazgā un labi notecina. Ogas noplūc no kātiņiem un samaisa ar cukuru. Atstāj 30 minūtes, lai izdalītos sula. Citrusaugļus nomazgā karstā ūdenī un noslauka. Pēc tam ar citrusaugļu mizotāju nogriež miziņas strēmeles.

No augļiem izspiež sulu. Miziņas liek karstvīnā un vāra 5 minūtes. Jāņogas, citrusaugļu sulu un sinepju pulveri pievieno vīnam un vāra tik ilgi, līdz ogas pārsprāgst.

Pielej etiķi un vaļējā traukā uz mazas uguns turpina vārīt vēl 15 minūtes.

Čatniju karstu iepilda aizskrūvējamās stikla burciņās.

Padoms: Šim čatnijam īpaši pikantu garšu var piešķirt, ja ņem pusi jāņogu un pusi upeņu.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas labumi”

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Tas nav čatnijs,indieši saka, ka čatnijs ir tik salds ka nevar atteikties un tik ugunīgs, ka nevar paņemt mutē. Citiem vārdiem sakot – ļoti salds, piparots ievārījums. Jūsu čatniji ir Jūsu fantāzijas.

Draugiem Facebook Twitter Google+