Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Hilda, Teiksma
Svētdiena, 17. decembris, 2017
18. jūnijs, 2014
Drukāt

Jāņu mātes vasaras tomātu zupa jeb gaspačo. Laba recepte, ja ir cukura diabēts

Foto - Juris BeikmanisFoto - Juris Beikmanis

4porcijas. Pagatavošanas laiks~ 1,5h

Vienā porcijā: olbaltumvielas- 5; tauki – 8 ;ogļhidrāti – 20; Kcal- 172; maizes vienības – 1,6

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1,5 kg tomātu
1 liels gurķis
3 ķiploku daiviņas
5 seleriju kāti
1 sarkanais sīpols
1 sarkanā paprika

4 ēdamkarotes olīveļļas
1 citrons ( ja nepieciešams pievienot sulu pēc garšas)
sāls, svaigi malti melnie pipari
Balzamiko, tabasco mērces
Pasniegšanai: buntīte svaiga bazilika

Pagatavošanas gaita:

Tomātus blanšē, novelk miziņas. ~ 500 g tomātus sagriež mazos gabaliņos, pārējos sablendē.

Gurķi, selerijas kātus, papriku sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu notīra, smalki sagriež, ķiploku daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedni.

Pēc izvēles pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.

 

Recepte no www.MSDpacientiem.lv

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+