Praktiski
Receptes

Jaunie kartupelīši. Piecas vienkāršas un garšīgas receptes to pagatavošanai 0

Arhīva foto

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Jaunie kartupeļi lauku gaumē ar papriku

Sastāvdaļas
1,5 kg jauno kartupeļu
3 ēdamkarotes augu eļļas
Saldā paprika, malta
Melnie pipari, malti
Sāls

Pagatavošana

Nelielus kartupelīšus nomazgā, sagriež 4 daļās. Augu eļļu sajauc ar papriku, pipariem un sāli, šajā maisījumā panē kartupeļu gabaliņus, liek uz pannas, kas izklāta ar foliju un cep 30 minūtes ar miziņu uz augšu. Pannu pirms cepšanas arī no augšpuses pārklāj ar foliju. Pēc 20 minūtēm no augšpuses foliju noņem, lai virsiņas iznāktu brūnas.


Jaunie kartupelīši mērcē franču gaumē

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Sastāvdaļas
2 kg jauno kartupeļu
½ tējkarote sāls

Mērcei
¾ glāzes kapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi)
¾ glāzes olīveļļas
2 ēdamkarotes vīna etiķa (5-6%)
1,5 tējkarotes sāls
1,5 tējkarotes neasu sinepju
1,5 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

Kartupeļus sālsūdenī novāra ar visu mizu, nokāš. Sajauc sinepes, sāli un piparus mērcei, var sakult arī blenderī. Turpinot kult, tievā strūkliņā pielej eļļu, maisa kamēr masa viendabīga. Pārlej iegūto mērci kartupeļiem un pārkaisa ar kapātiem zaļumiem. Pirms pasniegšanas var ļaut pusstundu ievilkties vai arī pasniegt uzreiz.


Jauno kartupeļu salāti ar garšvielu mērci

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Sastāvdaļas

1 kg mazu jauno kartupelīšu
Mērcei
2 lociņi
½ vidēja lieluma gurķa
2 ēdamkarotes sausa baltvīna
Malti melnie pipari, dilles
200 g bieza krējuma
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote kapāta estragona
1 ēdamkarote kapātu diļļu
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus nomazgā, novāra ar visu mizu 20-25 minūtes verdošā ūdenī, nokāš un ļauj 5 minūtes atdzist.

Liek salātu traukā, aplaista ar vīnu, sapiparo.

Gurķi nomazgā un sagriež kubiņos.

Lociņus un ķiplokus sakapā, sajauc ar skābo krējumu un zaļumiem, pieliek piparus un sāli.

Gurķus un lociņus pievieno kartupeļiem, pārlej ar mērci, visu samaisa.

Pirms pasniegšanas ieliek uz dažām minūtēm ledusskapī, rotā ar dillēm un estragonu.


Cepti jaunie kartupelīši ar mārrutkiem un citronu

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Sastāvdaļas

750 g kartupeļu
50 g sviesta
2 ēdamkarotes citrona sulas
2 ēdamkarotes rīvētu svaigu mārrutku
½ tējkarote sāls
¼ tējkarote maltu melno piparu.

Pagatavošana

Saistītie raksti

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem, sviestu izkausē lielā cepamajā formā, pievieno citrona sulu, mārrutkus, piparus, sāli, saliek kartupeļus, visu kārtīgi samaisa, uzliek vāku un cep 1 stundu līdz gatavībai.


Jauno kartupeļu šašliks bekonā

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Sastāvdaļas

200 g bekona šķēļu

15 mazu jauno kartupelīši

1 ēdamkarote garšvielu un piedevu pēc vēlēšanas

Pagatavošana

Jauno kartupelīšu šašliku gatavo uz grila, to pirms cepšanas ieziežot ar nelielu daudzumu eļļas.

Nomazgātos kartupeļus nemizo, bet ietin garās, tievās bekona strēmelēs, uz katra iesma saspraužot 3-4 šādi sagatavotus kartupeļus.

No visām pusēm pārkaisa ar garšvielām.

Šašliku cep, periodiski apgrozot iesmus, 20-25 minūtes, kamēr kartupeļi gatavi un bekons kļuvis kraukšķīgs un izcepies.

LA.lv