Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
11. decembris, 2014
Drukāt

Jēra gaļas desiņas ar tecinātu jogurtu un zaķskābenēm

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

* 1 kg jēra gaļas (2/3 jābūt liesai gaļai, pārējais – taukums)

* tējkarote malta ingvera

* pustējkarote saberztu vai maltu koriandra sēklu

* aitas zarniņas, tās izskatās glīti, jo ir mazas (var iegādāties Rīgas Centrāltirgū, dažos lielveikalos un garšvielu tirgotavās)

* pa šķipsnai sāls un piparu

* 8 tējkarotes grieķu jogurta

* sakapātas svaigas piparmētras

* divi vidēji cukīni

* liels tomāts

* krietna sauja zaķskābeņu

4 porcijas

PAGATAVOŠANA

Grieķu jogurtu liek marlē vai sietā un atstāj līdz nākamajam rītam, lai notek sūkalas, liekais šķidrums. Notecināts jogurts ir stingrs, no tā ar divām tējkarotēm var izveidot glītu formu, ko dēvē par kvenelu. Jēra gaļu rūpīgi samīca kopā ar maltu ingveru un saberztu koriandru, sāli un pipariem. Pilda aitu zarnās. Gatavās desiņas apcep uz grila. Cukīni griež gareniski uz pusēm, bet tomātu sadala četrās daļās. Tos liek uz grila un apcep. Desiņām un grilētiem dārzeņiem lielisks aizdars ir zaķskābenes, ko ikviens var saplūkt un pievienot tik daudz, cik tīk. Atsvaidzinošai mērcei izmanto jogurtu, kas pārkaisīts ar kapātām piparmētru lapiņām. Pavāra piebildeJērs, jogurts un piparmētra – tā ir pasaules klasika. Grilēt var jebkurus dārzeņus, kādi vien tīk. Tie vispirms jānomazgā un jānosusina.

 

36,6 °C konsultants Raimonds Zommers, restorāna Kaļķu vārti šefpavārs

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+