Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
13. janvāris, 2012
Drukāt

Jogurts dažādās receptēs

Ediens4-ak2

Visi gadalaiki, izņemot ziemu, ir krāsaini. Ziema – balta. SIA “Karīna&Co” direktors un šefpavārs Juris Karlsons un AS “Tukuma piens” mārketinga vadītājs Armands Artihovičs ir pārliecināti, ka arī ziemu var bagātināt ar krāsām, garšām un smaržām.

 

Gan Juris, gan Armands ir zinoši par jogurtu, lielisko piena produktu, kuru dēvējam par “trīs vienā”, jo jogurts satur olbaltumvielas, kalciju un labās baktērijas, tātad ir īpaši veselīgs. Abi satikušies, prātus un prasmes kopā salikuši un mums piedāvā ēdienus no jogurta un ar jogurtu. Uzturzinātnieki apgalvo, ka jogurts ir gan ēdiens, gan dzēriens.
– Jogurtam ir vieta salātos, mērcēs, krēmos, zupās, uzkodās, siltajos ēdienos, tortēs, kūkās un dzērienos, – pārliecināts Juris Karlsons.

 

Ķirbju un nūdeļu zupa ar jogurtu
Ediens2-ak

Sastāvdaļas:

100 g bezpiedevu jogurta,

100 g ķirbja,

1 l dārzeņu buljona,

1/4 citrona,

1 ēdamkarote sasmalcinātu piparmētru lapiņu,

sāls pēc garšas.

Kā gatavot? Ķirbja gabalu sagriež strēmelītēs, tās applaucē dārzeņu buljonā. Tad samazina uguni līdz 60 grādiem, ielej bezpiedevu jogurtu, pievieno sāli, citronu, brūno cukuru (pēc garšas). Dekorē ar piparmētru lapiņām.

 

Vistas fileja folijā ar kaltētiem tomātiem, makaroniem un jogurta mērci

Ediens1-akSastāvdaļas:

400 g vistas filejas,

200 g bezpiedevu jogurta,

50 g sojas mērces,

3 daiviņas ķiploka,

50 g spinātu lapu,

50 g kaltētu tomātu,

šķipsniņa jūras sāls,

makaroni,

sviests.

Kā gatavot? Vistas fileju sagriež strēmelītēs un 30 minūtes marinē (marinādi gatavo no jogurta, sojas mērces un ķiplokiem). Fileju cep cepeškrāsnī 20 minūtes 160 grādos.

Sālsūdenī izvāra makaronus, sviestā viegli apcep, pārlej ar mērci.

Mērcei spinātus sablenderē ar jogurtu un jūras sāli. Ēdienu dekorē ar kaltētiem tomātiem.

 

Kārtainā burkānu želeja ar EKO jogurta “Baltais” un ķiršu – rabarberu mērci
Ediens3-ak

Sastāvdaļas:

200 g burkānu sulas,

200 g EKO jogurta “Baltais”,

100 g pūdercukura,

100 g ķiršu bez kauliņiem,

100 g rabarberu,

30 g želatīna.

Kā gatavot? Svaigu burkānu sulu samaisa ar pūdercukuru un izkausētu želatīnu, ielej formā, atdzesē 20 minūtes. Jogurtu sajauc ar pūdercukuru un izkausētu želatīnu, uzlej uz burkānu želejas. Pievieno mērci: sablenderē ķiršus ar rabarberiem un pūdercukuru.

 

 

 

 Kārtainais jogurta dzēriens ar jogurta kūciņu

Ediens4-akSastāvdaļas:

200 g jogurta “Imunella”,

100 g persiku kompota,

100 g banānu,

100 g zemeņu (var būt saldētas),

piparmētras,

50 g pūdercukura,

jogurta kūciņa.

Kā gatavot? Jogurtu, persikus, banānus un piparmētru lapas sablenderē. Zemenes sablenderē ar pūdercukuru. Kārto glāzē kārtām. Pasniedz ar jogurta kūciņu (jogurts sablenderēts ar banānu, pievienots želatīns, masa ielieta trauciņos, lai sastingst).

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+