Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
21. novembris, 2014
Drukāt

Jorkšīras tējas kēkss pieaugušajiem (2)

Foto -eatdrinkkl.blogspot.co.ilFoto -eatdrinkkl.blogspot.co.il
Sastāvdaļas:

500-750 g dažāda veida rozīņu

1/4 glāzes glazētu ķiršu

250 ml "Earl Grey" tējas

200 g brūnā cukura

75 ml viskija (var arī konjaku)

225 g miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

 0,5 tējkarotes muskatriekstu

0,5 tējkarotes maltu smaržīgo piparu

2 olas

1 citrona miziņa

Vakaros Anglijā tik ierasti iedzert izmeklētu zaļo tēju “Earl Gray” ar bergamota aromātu. Un tam tik iederīgs šis lieliskais kēkss.

Gatavošana.

Rozīnes kārtīgi nomazgā, liek traukā un pārlej ar atdzesētu tēju. Pievieno konjaku, cukuru, samaisa, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, muskatriekstiem un maltiem smaržīgajiem pipariem.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem, ietauko pannu.

Rozīnēm pievieno citrona miziņu un vairākos piegājienos pievieno miltu maisījumu, katru reizi visu masu labi samaisot. Pievieno nedaudz sakultas olas un visu atkal labi samaisa.

Ielej mīklu formā. Cep 60-80 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.

Gatavo kēksu atdzesē.

 

Recepte no: kuking.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. vai pilnībā bez taukvielām? kēkss??!?!

  2. Ko dara ar glazētajiem ķiršiem?

Draugiem Facebook Twitter Google+