Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
7. janvāris, 2014
Drukāt

Kā audzēt garšaugus uz palodzes

Pētersīļi. Foto - Shutterstock.comPētersīļi. Foto - Shutterstock.com

Jūs varat izveidot savu ziemas garšaugu dārziņu mājas uz palodzes! Daudzi garšaugi prasa minimālu aprūpi. Tomēr ir dažas lietas, kas jāievēro – dot viņiem pietiekami daudz saules, lai tie augtu veselīgi un sulīgi. Ja jūs gribat tos aktīvi izmantot ēdienkartē, būs vajadzīgs vairāk vietas.

Ieteikumi:
* Vajadzīga saulaina palodze. Ideāls būtu Dienvidu vai Dienvidrietumu puses logs, jo tur saule ir ilgāk. Ja nav pietiekami saulainas palodzes, vienalga būs jānodrošina cita veida gaisma, jo bez tās augs būs nīkulīgs un bez izteiktas garšas.

* Iegādājies nelielus vietējos stādiņus vai audzē garšaugus no sēklām. Otrajā variantā to gan darīt ir lētāk, bet arī sarežģītāk.

* Vienā stādiņu tvertnē var stādīt vairāku veidu garšaugus.

* Ja pārstādat stādu no podiņa uz sevis izvēlētu trauku, dariet to ļoti uzmanīgi, lai nesabojātu augu saknītes!

* Ja audzēsiet garšaugus no sēkliņām, sākumā tās viegli apsmidzina, lai varētu dīgt.

* Lai arī ilgstošai audzēšanai var izmantot mēslojumu, ar to nevajadzētu pārcensties, jo tas var izmainīt garšu.

* Uz palodzes labāk izvēlēties augus, kas neaug plāsi, piemēram, maurloki, baziliks, pētersīļi, piparmētra, rozmarīns, timiāns.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+