Mobilā versija
-3.8°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
31. augusts, 2015
Drukāt

Kabači zirņu mērcē

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

• 2 mazi kabači

• 150 g zirņu miltu

• Aptuveni 200 ml ūdens

• ½ tējkarotes krievu sinepju

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓ tējkarotes kurkumas

• ¼ tējkarotes maltu diļļu sēklu

• ¼ tējkarotes maltu ķimeņu

• Eļļa cepšanai

Kabačus nomazgā un sagriež 4–5 mm biezās šķēlītēs. Zirņu miltiem (labāk izmantot nevis lietuviešu zirņu miltus, kas gatavoti no šķeltajiem dzeltenajiem zirņiem, bet turku zirņu miltus Gram flour, ko var nopirkt lielveikalos) pievieno garšvielas un sāli. Pamazām lej klāt ūdeni un maisa, līdz iegūst vienmērīgu, šķidru masu – mazliet biezāku par saldo krējumu. Pannā uzkarsē eļļu. Kabaču šķēlītes pamērcē zirņu miltu mērcē un cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Atšķirībā no kviešu miltiem zirņu milti kopā ar garšvielām ir sātīgāki, ar patīkamu riekstu aromātu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+