Foto-Aija Geida

Kabaču ievārījums ar ingveru
 0

Sastāvdaļas
• kilograms kabaču
• kilograms ievārījuma cukura
• 2 lieli citroni
• 50 g svaigas ingvera saknes
• 50 g cukurotu ingvera gabaliņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi”
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
No citroniem izspiež sulu un sarīvē miziņu (vienu tējkaroti). Kabačus sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē uz rupjas rīves. Kopā ar citrona sulu kabačus liek pannā ar augstām malām un vāra uz vidējas uguns, līdz kabači mīksti. Pievieno ievārījuma cukuru, citrona miziņu, smalki samaltu svaigo ingveru un ingvera sukādes (ja nav pieejamas, var likt cidoniju sukādes, tikai vajadzīgs divreiz lielāks daudzums) un vāra 10 minūtes. Sapilda tīrās burkās. Pikants, mazliet rūgtens un aromātisks ievārījums. Bērniem gan tas var negaršot. Ja negribas rūgteno akcentu, neliek citrona miziņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.