Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
28. jūlijs, 2014
Drukāt

Kabaču ievārījums ar ingveru
 (1)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas:

• kilograms jauno kabaču

• kilograms ievārījuma cukura

• 2 lieli citroni

• 50 g svaigas ingvera saknes

• 50 g cukurotu ingvera gabaliņu

Pagatavošana. No citroniem izspiež sulu un sarīvē miziņu (vienu tējkaroti). Jaunos kabačus sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē uz rupjas rīves. Kopā ar citrona sulu kabačus liek pannā ar augstām malām un vāra uz vidējas uguns, līdz kabači mīksti. Pievieno ievārījuma cukuru, citrona miziņu, smalki samaltu svaigo ingveru un ingvera sukādes (ja nav pieejamas, var likt cidoniju sukādes, tikai vajadzīgs divreiz lielāks daudzums) un vāra 10 minūtes. Sapilda tīrās burkās. Pikants, mazliet rūgtens un aromātisks ievārījums. Bērniem gan tas var negaršot. Ja negribas rūgteno akcentu, neliek citrona miziņu.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Izniekots laiks un materiāli. Labāk no kabačiem ķepseli (+ citu dārzāju asorti) uztasīt.

Draugiem Facebook Twitter Google+