Praktiski
Receptes

Kabaču salāti
 ziemai 0

Sastāvdaļas
• 5 kg kabaču
• 1 kg sīpolu
• 4 kg tomātu
• 0,5 l eļļas
• 1/2 ēdamkarotes melno malto piparu
• 1/2 ēdamkarotes malto sarkano piparu
• 5 ēdamkarotes sāls
• 200 g cukura
• 3 ķiploka daiviņas
• 5 tējkarotes galda etiķa
• 100 g zaļumu

Pagatavošana.
Sīpolus nomizo un sasmalcina. Kabačus nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Tomātus nomazgā un sagriež nelielos gabalos. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Pētersīļa un selerijas lapas nomazgā un smalki sagriež. Katlā ielej eļļu, uzkarsē, ieber sīpolus un sautē, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Tad pievieno tomātus, kabačus, ķiplokus un zaļumus. Visu samaisa un vāra. Aptuveni pēc 30 minūtēm pieliek garšvielas: piparus, sāli, cukuru un etiķi. Turpina vārīt, līdz tomāti izjukuši un kabači kļuvuši mīksti. Karstus salātus lej burciņās, aizvāko un novieto vēsā vietā.

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Latvija bez bērnunamiem. Tapuši vēl divi aprūpes centri 1
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cēzara salāti ar grilētu vistu un parmezānu
22 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Karamelizēti āboli. Bērniem ļoti garšos!
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Trīs partijas izstājas no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Bordāns: Vecās oligarhiskās partijas noraka valdības izveidi
20 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: Visiem politiskajiem spēkiem vajadzētu nelielu psihoterapijas kursu
34 minūtes
LE
LETA
Dabā
Kādi laikapstākļi gaidāmi 18.novembrī? Jaunākā sinoptiķu prognoze
3 stundas
LA
LA.lv
Pasaulē
VIDEO. “Neesmu latviski runājusi kopš 18 gadu vecuma!” Londonā centīgi mācās latviešu valodu
10 minūtes