Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
5. augusts, 2015
Drukāt

Kafijai pat ar piecām karotītēm cukura par maz… (20)

Foto-LETAFoto-LETA

Vajadzētu domāt par cukura ražotņu atjaunošanu, nevis atļaut cukuru ievest no ārvalstīm. Agrāk kafijā iebēru trīs karotītes cukura, bija salda, bet tagad pat ar piecām nav par saldu. Kas tas par cukuru? Artūrs Liepiņš 
Sausnējas pagastā

Kad jautājumu par cukura sastāvu un kvalitāti uzdevu Pārtikas un veterinārajam dienestam, tā pārstāve Anna Joffe atbildēja, ka cukurs pieder pie visnereglamentētākajiem produktiem un par tā kvalitāti atbild ražotājs. Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātes uzturzinātniece Maija Kronberga sacīja, ka cukura sastāva analīzes ir dārgas. Tās tiek veiktas vienīgi tad, ja tam iegūts finansējums. Tāpēc nevar salīdzināt tagad veikalos nopērkamo cukuru ar to, kas agrāk tika ražots Latvijā, un pateikt, bija saldāks vai nebija. Jāņem vērā arī tas, ka, cilvēkam kļūstot vecākam, viņa garšas kārpiņu “uzvedība” mainās. Proti, rūgto sagaršojam stiprāk nekā agrāk, bet saldo – vājāk. Arī tas var būt iemesls tam, ka gribas kafijā bērt vairāk saldvielas nekā agrāk. Bet saimniecēm, vārot ievārījumu, jāņem vērā, ka ar “cukuru želejai” gatavotais ievārījums ilgstoši būs uzglabājams tikai vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Komentāri (20)

  1. Tā tikai var atbildēt PVD pārstāve…ko viņi vispār tur dara??

  2. Izsmeļoš atbilde-ha, ha, hāāā.

  3. Es cukuru vienīgi ievārījumam lietoju . Kafiju dzeru bez cukura vai pielieku medu.

  4. Piekrītu atzinumam, ka šobrīd nopērkamais cukurs ir būtiski atšķirīgs no kādreizējā. Pie tam tas attiecas ne tikai uz cukuru, bet arī uz konfektēm, saldējumu, arī gaļu, zivīm, desas vispār vairs nav ēdamas…
    Man prieks, ka nu jau var iegādāties tiešām gardu maizīti, ka parādās veikali ar zemnieku labumiem – īstiem produktiem, nevis izstrādājumiem. Varbūt kādreiz atkal būs arī vietējais cukuriņš (naiva cerība).

  5. Kafijai pat ar piecām karotītēm cukura par maz, bet lai no importa cukura nostrāgtu bite pietiks ar karoti. Bitenieki sen to zin

  6. domāt varat par dzīvi un par makslu, par to, ka Saeimā un valdībā konformkomunis†i un par to, ka КГБ-istiem Brīvvalstī dod 3-zvaigžņu ordeņus, par to, ka šodien pēdējā diena parakstīties pret referendumu nahrenizēšanu un arī par cukura ražotņu atjaunošanu, bet 1. droši – letāk bija neizputināt.

  7. Bet man ir salds cukurs, no cukurbietēm taisīts, vāru zaptes, kompotus, skābēju gurķus, burkas stāv smuki rindā un augšā nesprāgst. Vajag ar kaimiņu draudzēties, tad dzīve būs salda. Lai dzīvo Kaimiņi Austrumos.

  8. Mēs jau pieraduši no sevis noņemt atbildību(jo tā vai tā neko nevaram izmainīt)un piesaukt it kā atbildīgos,kam viss ir pie vienas vietas.Ko tad mēs vairs varam atjaunot?Lielie saimnieki jau iegājušies savos apgriezienos,cik tad “perestroikas”viena cilvēka mūžā var notikt?Tās taču neprasa dienas,bet gan garus gadus.Bet par to saldumu ir patiesība-liekas,ka viss ir īstākā ķīmija,un brīnāmies par saslimstībām?

  9. Pat par tepat Latvijā ražotā piena pulvera pieejamību pārtikas veikalos vajadzētu domāt,lai nevajadzētu pienu liet grāvī!

  10. ārzemju cukuram nav ne vainas Atbildēt

    problēma ir mantrausigos tirgotājos. es protams ar dzeru ļoti saldu, tāpec neuztveru nianses, bet vietejos veikalos pārdotais cukurs pat viena ražotāja vienādos iepakojumos te nav tik salds kā tani pat polijā. jau kur tos gadus vedu cukuru no polijas, un tad vienreiz negaiditi beidzās, braukt nebija paredzets un nopirkām tepat veikalā tieši tādu pat. es uz savām 4 karotitēm cukura kafijā atšķiribu nemaniju protams, bet sieviete kas lieto trešdaļkarotites cukura pie tējas gan uzreiz pamanija, jo nu viņai bija jāber karotite cukura lai to pašu dabūtu. turklāt polijā kg cukura maksā plus mīnus 42 centus kamer šeit tāds pat net nesalds maksā pādi 70 centiem. principā divreiz dārgāk vismaz ņemot vērā ka tur ir nesaprotama satura balts pulveris nevis cukurs.
    un tā nav ražotāju vaina, tie ir musu tirgotāji kas dzenoties pēc maksimālas pelņas pasūta vislētāko pieejamo preci ko pārdod te par dārgu naudu. pat ja cukuru ražos uz vietas tas visticamāk ka būs nesamērigi dārgs

  11. Interesanti, ko gan lai citu atbildētu Joffes sieva?! Diez kā Joffem beidzās tas jandāliņš ar tiem zušu mazuļiem???

  12. Veselīgāk ir dzert bez cukura………

  13. И я согласен с автором письма. Паршивый сахар у нас продают, не сладкий он совсем. Мне и 5 ложек сахара уже мало…

  14. ja, teiksim, saldumu grib izspiest no kartupeļiem , tad arī 10 karotītes būs par maz jebkura vecuma gados.

  15. Isaku braukt uz Lietuvu,tur veikalos var iepirkt kvalitatīvu lietuviešu cukuru.Vispār veikalos pārtikas izvēle lielāka un cenas nedaudz zemākas.

  16. Cik ciniska un bezkaunīga atbilde! Nemuldiet, bet atdodiet atpakaļ mums īsto Latvijas cukuru!!!

Ērika Oša zīmējums
Ēriks Ošs. Kāda ir tava Ziemassvētku vēlēšanās?

Ziemassvētku vecītim arī jāmaksā nodokļi

Valsts oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” portālā “lvportals.lv” publicēta Valsts ieņēmumu dienesta atbilde uz kādu lasītāja jautājumu, kurš stāsta, ka, plānojot Ziemassvētkos strādāt “Salaveča amatā”, gribot iesniegt sludinājumu internetā par sevi. Lasītājs vaicā: “Kā to izdarīt godīgi, kā samaksāt nodokļus par to?” VID viens no piedāvātajiem variantiem ir reģistrēties VID kā saimnieciskās darbības veicējam un maksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli no saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu starpības utt.

Juris Ulmanis: Zaļais pūķis krievholisms (32)Parasti zaļo pūķi asociē ar alkoholismu. Situācija ar pāriešanu uz krievu valodu man atgādina klasisku atkarības modeli, kurā alkohola vietā lietojam krievu valodu. Tātad esam līdzatkarīgie. 
Lasītāju aptauja
Izlasot interviju ar vēsturnieci, jutu aizvainojumu senču vietā... (13)“Latvijas Avīze” novembrī publicēja sarunu ar vēsturnieci Inetu Lipšu “Latvieši nezināja, nevis negribēja”. Tā izraisījis rezonansi. Savas pārdomas ir atrakstījusi Brigita Blite.
Kā vērtējat izglītības kvalitāti Latvijā?
Draugiem Facebook Twitter Google+