Viedokļi
Lasītāju viedokļi

Kafijai pat ar piecām karotītēm cukura par maz… 16

Foto-LETA

Vajadzētu domāt par cukura ražotņu atjaunošanu, nevis atļaut cukuru ievest no ārvalstīm. Agrāk kafijā iebēru trīs karotītes cukura, bija salda, bet tagad pat ar piecām nav par saldu. Kas tas par cukuru? Artūrs Liepiņš 
Sausnējas pagastā

Kad jautājumu par cukura sastāvu un kvalitāti uzdevu Pārtikas un veterinārajam dienestam, tā pārstāve Anna Joffe atbildēja, ka cukurs pieder pie visnereglamentētākajiem produktiem un par tā kvalitāti atbild ražotājs. Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātes uzturzinātniece Maija Kronberga sacīja, ka cukura sastāva analīzes ir dārgas. Tās tiek veiktas vienīgi tad, ja tam iegūts finansējums. Tāpēc nevar salīdzināt tagad veikalos nopērkamo cukuru ar to, kas agrāk tika ražots Latvijā, un pateikt, bija saldāks vai nebija. Jāņem vērā arī tas, ka, cilvēkam kļūstot vecākam, viņa garšas kārpiņu “uzvedība” mainās. Proti, rūgto sagaršojam stiprāk nekā agrāk, bet saldo – vājāk. Arī tas var būt iemesls tam, ka gribas kafijā bērt vairāk saldvielas nekā agrāk. Bet saimniecēm, vārot ievārījumu, jāņem vērā, ka ar “cukuru želejai” gatavotais ievārījums ilgstoši būs uzglabājams tikai vēsā vietā.

LA.lv