Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
10. maijs, 2014
Drukāt

Kakao biskvīta torte Māmiņu dienai

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai – Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis aicina ikvienu savu mammu svētkos pārsteigt ar pašu ceptām un gardām kūkām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Porcija: 12 cilvēkiem

Nepieciešams

Biskvītam

Kviešu milti – 8 ēdamk.
Olas – 6 gab.
Piens – 200 ml
Brūnais cukurs – 180 g
Soda – 1 tējk.
Kakao – 5 ēdamk.

Biskvīta mitrināšanai

Medus – 500 ml
Ūdens – 1 glāze
Laims – 1 gab.

Pildījumam

Salds krējums – 500 ml
Cukurs – 100 g
Svaigas vai saldētas ogas – 300 g

Pagatavošana

1. Olas, cukuru un kakao sakul biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisi

2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep apmēram 1 stundu

3. Atdzesē biskvītu un izņem no formas, nogriez biskvītam nedaudz no virspuses un sadrupini vai samal to drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriez uz pusēm

4. Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar medusūdeni

5. Sagatavo krēmu – sakul saldo krējumu ar cukuru

6. Liec kopā tortes kārtas – starp biskvīta plāksnēm iesmērē apmēram 1/3 krēma un pievieno arī ogas

7. Atlikušo krēmu liec tortei pa virsu, iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām

8. Pirms pasniegšanas ļauj tortei pastāvēt un „savilkties”

Aikāgaršo padoms!

Cepot iedur biskvītā ar kociņu un pārbaudi tā gatavību – ja pie kociņa ir pielipusi mīkla, biskvīts vēl ir jācep.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+