Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
30. decembris, 2014
Drukāt

Kam noder cidoniju sukādes

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Raunas pagasta “Jaun-Ieviņu” saimniekiem Inetai un Uldim Rudzīšiem ideju netrūkst.

› Sukādes var izmantot, cepot kēksus un kūkas, gatavojot dažādus saldos ēdienus. Bērni, kuri nelabprāt našķojas ar ķirbju biezeņiem, parasti neprotestē, ja vārītais ķirbis sablendēts kopā ar aromātiskajām un vitamīniem bagātajām cidoniju sukādēm.

› Sukādes piešķir maigu, saldskābu garšu gaļas ēdieniem, dārzeņu salātiem. Kopā ar saldskābajiem augļiem lieliski garšo gan tomāti, gan gurķi, gan paprika un dažādi lapu salāti, kam var pievienot sieru un sīki sasmalcinātas bazilika lapiņas. Lieliskus salātus var pagatavot arī no ķirbja (to ar kartupeļu mizojamo nazīti sagriež mazās plēksnītēs), cidoniju sukādēm, tomātiem, burkāniem un paprikas. Garšvielas katrs var izvēlēties pēc savas gaumes, bet Ineta cidoniju sukādēm gandrīz vienmēr pieliek piparus.

› Tās piemērotas arī dažādām mērcēm. Vienkāršākā no tām – eļļai pievieno sāli, piparus un cidoniju sukādes vai sīrupu.

› Gatavojot cūkgaļas cepeti, Ineta stundu pirms cepšanas to apviļā garšvielu maisījumā, kura sastāvā ir pipari, sāls, rozmarīns, timiāns un cidoniju sukāžu gabaliņi. Gaļu mazliet apcep un savā sulā sautē, kamēr gatava. Līdzīgā garšvielu maisījumā var marinēt arī vistas gaļu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+