Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. decembris, 2012
Drukāt

Kam palīdz jonizēts ūdens?

tst-foto_162

Kopš sendienām dzirdēti nostāsti par dzīvo (sārmaino) un nedzīvo (skābo) ūdeni. Kādos gadījumos to lietot un kā iegūt?

 

Ja ēdam daudz gaļas un produktu no baltajiem miltiem, mūsu organismā uzkrājas skābju atkritumi. Lai tos sekmīgāk izvadītu, ir svarīgi, kādu ūdeni ikdienā dzeram.

– Un otrādi, – jo kvalitatīvāka pārtika, jo mazāk veidojas skābju atkritumu un vairāk ir minerālvielu un sārmu vielu, kuras neitralizē skābes, – atgādina SIA “Joneks” direktors Aivars Lasmanis.

 

Kā vērtēt pārtikas produktus?

Pērkot pārtiku, der atcerēties: sārmu vielas, neitralizējot skābju atkritumus, attīra organismu, bet skābes rada apstākļus organisma oksidācijai un tā piesārņošanai ar skābju atkritumiem, kuru dēļ attīstās daudzas slimības.

Nozīmīga labas veselības garantija ir skābju–sārmu līdzsvars organismā. Taču sārmu produktu saraksts, kas palīdz organismam neitralizēt skābo vidi, ir daudz mazāks: svaigi dārzeņi un augļi, salāti, negāzēts minerālūdens u.c.

Tādēļ ikdienas pārtikā uzturēt šo līdzsvaru nav vienkārši. Lai skābju atkritumi nesamazinātu sārmainību, organisms cenšas tos neitralizēt un izvadīt ar urīnu, sviedriem un izelpoto ogļskābo gāzi. Lai šīs organisma funkcijas stimulētu, cilvēkam vajag daudz ūdens.

 

Kādu ūdeni izvēlēties?

No tā, kādu ūdeni un cik daudz to dzeram, atkarīga mūsu veselība. Piedzimstot bērna organismā ir ap 90 % ūdens. Ar laiku šis procents pakāpeniski samazinās un 70 gadu vecumā vairs ir tikai ap 60 %. Diemžēl pēdējā laikā arvien biežāk dzeram gāzētus, saldinātus dzērienus, aizraujamies ar kafiju un eksotiskām tējām tml. Proti, vairs neprotam dzert tīru ūdeni. Tieši ūdeni, nevis to aizstājošus dzērienus. Ūdens, atšķirībā no ēdiena, tiek viegli izvadīts no organisma, pat ja izdzerts pārāk daudz.

Ļoti daudz pozitīvo īpašību ir jonizētam ūdenim, kurš elektriskās strāvas iedarbībā iegūst jaunas, unikālas īpašības, tādēļ spēj ievērojami uzlabot vielmaiņu. Šādu ūdeni pasaulē pazīst un plaši izmanto vairāk nekā 40 gadus. Japānā gandrīz katra piektā ģimene ik dienu dzer sārmainu ūdeni. Japānā, Dienvidkorejā un Vācijā ir ne mazums slimnīcu, kur dārgu medikamentu un antibiotiku vietā bieži vien izmanto jonizētu sārmainu ūdeni un jonizētu skābu ūdeni. Diemžēl Latvijas iedzīvotājiem par to bijis maz informācijas.

 

Kā iegūt jonizēto ūdeni?

Jonizētu ūdeni var sagatavot ūdens jonizatoros, kuros elektrolīzes procesā vienlaicīgi iegūst gan sārmainu, gan skābu ūdeni.

Ar sārmaino, tā saucamo dzīvo ūdeni organisms saņem pietiekami daudz sārmu minerālu, tiek uzturēta nepieciešamā sārmainā vide, samazinās oksidēšanās un paaugstinās pretestība slimībām. Sārmains ūdens ir mīksts, bez smaržas, pēc garšas tas atgādina lietus ūdeni.

Sārmaina ūdens virsmas spriegums ir gandrīz divas reizes mazāks nekā parastam ūdensvada ūdenim. Tā ir visai svarīga īpašība, jo, organismam oksidējoties, asinis sabiezē, pasliktinās asinsrite, rodas trombu veidošanās draudi.

Lietojot sārmainu ūdeni, asinis dabīgā veidā sašķidrinās un audi saņem vairāk skābekļa. Skābeklis uztur dzīvību un dod enerģiju. Jonizētu sārmaino ūdeni var dzert katru dienu, to var izmantot, gatavojot ēdienu, vārot kafiju vai tēju, šo ūdeni labprāt dzer mūsu mājdzīvnieki, ar to var laistīt puķes.

Ūdens jonizatorā iegūtajam skābajam jeb nedzīvajam ūdenim arī ir savas unikālas īpašības. Tas ir spēcīgs dabīgs baktericīds. Tas palēnina bioloģiskos procesus, nomierina nervus, uzlabo miegu, pakāpeniski šķīdina zobakmeni, ātri ārstē iesnas, caureju un citas vainas. Skābais ūdens ir teicams dezinfekcijas līdzeklis. Tas iznīcina sīkus kaitēkļus, mikrobus, baktērijas un sēnītes. Labi dezinficē augsni, svaigus dārzeņus, augļus un tml.

 

 

UZZIŅA

Sārmaina ūdens plusi:

• dabīgs antioksidants;

• palīdz uzturēt organismā sārmaino vidi;

• ātri asimilējas;

• palielina skābekļa daudzumu organismā.

 

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+