Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
27. septembris, 2013
Drukāt

Kankunas salāti

No "Tex-Mex" arhīvaNo "Tex-Mex" arhīva

Restorānu tīkls “Tex – Mex” jau 12 gadus Latvijas iedzīvotājiem piedāvā eksotiskos Teksasas un Meksikas apvienotās virtuves ēdienus, kā arī citām pasaules un Eiropas valstīm raksturīgu maltīti. Meksikāņu virtuves pārzinātājs “Tex – Mex” šefpavārs KRISTAPS VIESTURS (attēlā) ļauj ielūkoties savā recepšu pūrā un žurnāla lasītājiem piedāvā pagatavot ēdienus, kuros asie dienvidnieku produkti lieliski saskan ar Latvijas labumiem – gailenēm, baravikām, burkāniem, kartupeļiem, ķiplokiem un citiem.


 

Kankunas salāti

Salati

SASTĀVDAĻAS (vienai porcijai) Puspaciņa salātu lapu maisījuma, 5 sviesta pupiņas, 5 ķiršu tomāti, 1 kartupelis, ¼ sarkanā sīpola, 3 anšovu gabaliņi, ½ kārbiņas tunča savā sulā, ½ olas. Mērcei: 1 ēd. k. majonēzes, ½ tējk. svaigas kindzas, 2 ēd. k. jogurta, 1 tējk. laima sulas, diedzētie redīsi dekoram.

KĀ GATAVOT? Dārzeņus nomazgā, nomizo. Kartupeli izvāra, atdzesē. Sviesta pupiņas noblanšē, pēc tam ieliek aukstā ūdenī, lai nezaudē krāsu. Uz servējamā trauka kārto salātu maisījumu, virsū liek vārītā kartupeļa daiviņas, vārītas sviesta pupiņas, ķiršu tomātu pusītes, tunci, anšovus. Visu pārlej ar mērci, ko gatavo šādi: kindzu sakapā, pievieno majonēzi, jogurtu un laima sulu, samaisa. Salātus rotā ar diedzētiem redīsiem un vārītu olu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+