Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
26. maijs, 2014
Drukāt

Kāpēc kumoss mutē saķep? Vai tas liecina par maizes kvalitāti?

Foto - LETAFoto - LETA

“Ēdot dažādu ražotāju rupjmaizi, viena līp pie aukslējām, cita nelīp. Kāpēc tā notiek?” 
Anna Zviedre Bauskā

Produkta garšu, smaržu, izskatu, kvalitāti un vērtību ietekmē tā sastāvs, ražošanas tehnoloģiskā procesa ievērošana un gatava produkta uzglabāšana. Ja pieņem, ka produkts ir svaigs un ražots pēc stingriem priekšrakstiem, vairākumā gadījumu priekšstatu par produktu sabojā konservanti un krāsvielas. Uztura speciāliste Inga Pūce uzsver, ka kvalitatīvas maizes kumosam pie aukslējām nevajadzētu pielipt, un piebilst: – Lietojot produktu bez konservantiem, mēs apēdam mazāku daudzumu un drīzāk jūtam sātu. Konservantu kalorijas ir tukšas, un pēc neilga laika atkal jūtamies izsalkuši. Arī īstas gaļas produktu bez konservantiem varam noteikt ēdot, jo gaļas šķiedras iesprūst starp zobiem, nevis izkūst mutē.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+