Foto – LETA

Kāpēc melnē nopirktie burkāni 1

“Veikalā pirktie burkāni ilgi neglabājas, bet ātri kļūst melni. Kāpēc?” MĀRTIŅŠ MĀRUPES NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Glabājot burkānus, uz tiem nereti veidojas melni plankumi un saknes sapūst. Vainīgas dažādas sēņu slimības, ar kurām sakņaugi galvenokārt saslimst jau uz lauka. Sakņu melnēšana vai brūnēšana ir bīstama slimība, kas apdraud dažādus kultūraugus, arī burkānus. Diemžēl slimības pazīmes nevar pamanīt, kad raža vēl ir dārzā. Ierosinātāji saglabājas augsnē un ar sporām pārvietojas uz burkāniem. Saknes sāk bojāties, kad rodas slimības attīstībai labvēlīgi apstākļi – paaugstināta gaisa temperatūra (+10…+15 °C) un mitrums. Tāpēc bieži vien veikalā iegādātie burkāni, it sevišķi mazgātie, ātri vien bojājas. Lai samazinātu slimības attīstību, dārzeņi jāglabā par +5 °C zemākā temperatūrā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.