Foto – Shutterstock

Kāpēc piens pēc dažām dienām sāk smirdēt un nesarūgst? Atbild PVD 7

“Piena produktu kvalitāte aizvien pasliktinās – piens pēc dažu dienu glabāšanas ledusskapī sāk smirdēt. Tas notiek pirms norādītā lietošanas termiņa beigām. Tā nav skābuma smaka, jo piens vispār nesarūgst. Ko par to saka Pārtikas un veterinārais dienests?” jautāja Anna Priede Smiltenē.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim
Lasīt citas ziņas

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna attbild: “Pārtikas produktam no ražošanas uzņēmuma līdz veikala plauktam ir nepārtraukti jānodrošina ražotāja norādītie uzglabāšanas apstākļi, tostarp – temperatūras režīms. Ja kādā no posmiem tas netiek ievērots, produkts var sākt bojāties, mainoties tā organoleptiskajām īpašībām – krāsai, konsistencei, garšai un smaržai.”

PVD aicina pievērst uzmanību, kādos ap­stākļos pārtikas produktus uzglabā veikalā. Iespējams, aukstuma vitrīnās nav nodrošināta nepieciešamā temperatūra, tāpēc piena produkti ātrāk bojājas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasterizēts piens nesarūgst tādēļ, ka pasterizācijas (termiskās apstrādes) laikā iet bojā pien­skābes baktērijas, kas dabīgi nodrošina rūgšanas procesu pienā. “Ja, atnākot mājās, konstatējat pienam neraksturīgu smaržu vai garšu, jums ir tiesības šo produktu, uzrādot pirkuma čeku, atdot atpakaļ tirgotājam vai apmainīt to pret citu, kā arī varat vērsties ar sūdzību PVD, norādot, kur, kad un kādu pienu iegādājāties,” iesaka PVD pārstāve.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.