Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
10. jūnijs, 2014
Drukāt

Kāpostu kotletes tomātu mērcē


Aijas Geidas fotoAijas Geidas foto

Kotlešu masai:

• 300 g ziedkāpostu

• 300 g jauno kāpostu

• 1–2 ēdamkarotes kviešu miltu

• 1–2 ēdamkarotes zirņu miltu

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• 2 ķiploka daiviņas

• ½ tējkarotes kurkumas

• ½ tējkarotes ķimeņu sēklu

• ½–1 tējkarote sāls

Mērcei:

• 300 ml tomātu sulas

• 200 g tomātu

• Ķiploka daiviņa

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 2 ēdamkarotes cukura

• ½ tējkarotes sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• Buntīte svaiga bazilika

Jaunos kāpostus un ziedkāpostus sarīvē uz rupjās rīves. Kāpostos ieberž nedaudz sāls, lai izdalās sula, ko pēc tam nolej. Pievieno ziedkāpostus, smalki sakapātus ķiplokus un garšvielas. Pamazām liek klāt miltus, samaisa un saspiež masu, lai pārbaudītu tās gatavību. Atkarībā no kāpostu sulīguma miltu daudzums var atšķirties. Tos vajag vien tik, lai masa turētos kopā. Ja pieliek par daudz, kotletes ir sausas un nav tik garšīgas. No kotlešu masas veido valrieksta lieluma bumbiņas un apcep eļļā zeltaini brūnas.

Gatavo mērci. Tomātus sagriež smalkos gabaliņos. Pannā uzkarsētā eļļā apcep tomātus un garšvielas, pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sāli un cukuru. Samaisa, pielej tomātu sulu, uzvāra – un gatavs. Pirms pasniegšanas kotletēm uzlej mērci un ļauj tai iesūkties, tad kotletes ir sulīgas un mīkstas. Uzber sakapātas bazilika lapiņas. Šis ēdiens labi sader kopā ar rīsiem un svaigiem salātiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+