Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
6. novembris, 2014
Drukāt

Kāpostu pankūkas ar zaļumiem
 (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas

 300 g svaigu kāpostu,

70 g cietā siera,

1 ola,

3 ēdamkarotes zirņu miltu,

1 ēdamkarote skāba krējuma,

3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapu,

½ tējkarotes cepamā pulvera,

½ tējkarotes sāls,

½ tējkarotes maltu melno piparu.

Kāposts ir burvīgs dārzenis, diētisks un ļoti garšīgs, ja pareizi sagatavots. Gribas kaut ko vieglu un vienkāršu? Pedāvājam receptes, kā galdā celt kāpostgalvu!

Pagatavošana

Svaigu kāpostu smalki sakapā un desmit minūtes blanšē verdošā ūdenī. Notecina, atdzesē un pievieno skābo krējumu, ar dakšiņu sakultu olu, melnos piparus, sakapātus pētersīļus, sāli un maltu cieto sieru. Zirņu miltus (var izmantot arī kviešu miltus) sajauc ar cepamo pulveri un pieber masai. Izmaisa un noliek uz pusstundu atpūsties. Masai jābūt vidēji biezai, tā nedrīkst būt par šķidru un tecēt. Tad sakarsē cepeškrāsni līdz +175 grādiem. Ar ēdamkaroti ņem mīklu un saliek piciņas uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Nolīdzina virsmu un liek cepties aptuveni 20 – 25 minūtes. Iznāk aromātiskas un gardas pankūkas. Ja gribas asumiņu, var pievienot žāvētu gaļu.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. MILS PALDIES PIERAKSTIJU

Draugiem Facebook Twitter Google+