Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. augusts, 2014
Drukāt

Kāpostu tīteņi. Iecienīta recepte (1)

Foto - www.bonappetit.lvFoto - www.bonappetit.lv

Sastāvdaļas

1 ķīniešu kāposts

700g maltās gaļas

1 ola

5 ķiploka daiviņas

1-2 apkaltušas maizes šķēlītes

1 sīpols

2-3 ēd.k. tomātu pastas

2 ēd.k. sviesta

Sāls, pipari pēc garšas, saldā paprika (pulveris)

Pagatavošana

Ķīniešu kāpostam nogriež dupsi un sadala lapās. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas un uzvāra. Tagad šajā vārošā ūdenī ir jāliek kāpostu lapas ar kātu uz leju. Vāra burtiski 3-4-5 min (viss atkarīgs no lapu biezuma) un liek katlā nelielām porcijām, pa 5-8 lapām. Ar šūmkaroti izņem āra un liek uz šķīvja atdzist.

Pa to laiku uztaisa maltās gaļas pildījumu. Gaļu sajaukt kopā ar olu un izmērcētu maizīti, piebērt sāli, piparus, papriku un visu kārtīgi sajaukt. No maltās gaļas izcveidot bumbiņas un katru ietīt kāposta lapā. Ja neturas kopā, var pārsiet ar kulinārijas diegu.

Sīpolus un ķiplokus notīrīt. Sīpolu sagriezt pusapļos, ķiplokus sīki sakapāt. Pannā uzkarsēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot tomātu pastu, 2-3 min. Visu kopā pasautēt un izslēgt.

Katla apakšā saliek pāri palikušās vārītās kāpostlapas, pa virsu tīteņus, pievieno sīpolu-tomātu maisījumu un pārlej pāri ar buljonu, kur vārījās kāpostlapas.

Vāra līdz gatavībai, apmēram minūtes 30.

         Recepti piedāvā

bon_apetit_500

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vai pareizāk nebūtu – Ķīnas kāposti, bet ne ķīniešu kāposti? Līdzīgi ir ar – “Bērnu cīsiņi”.

Draugiem Facebook Twitter Google+