Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
12. jūnijs, 2014
Drukāt

Karaliskais ziedkāposts
 grieķu jogurtu

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Karaliskais ziedkāposts

• Liels ziedkāposts

• 300 g grieķu jogurta

• Laims

• Ēdamkarote ķiploku pulvera

• Tējkarote sāls

• ⅔ tējkarotes maltu melno piparu

Ziedkāpostu nomazgā un noņem lapas. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu. Lielā bļodā jogurtu sajauc kopā ar ķiploku pulveri, sāli, melnajiem pipariem, laima miziņu un sulu. Ziedkāpostu iemērc gatavajā mērcē, lai tā pilnībā pārklātu dārzeni. Pēc tam ziedkāpostu cep līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr tas kļūst zeltaini brūns (aptuveni 30–35 minūtes). Izskatās iespaidīgi, garšo kā grilēts ziedkāposts. Laba ideja vasaras dārza svētkiem! Neprasa daudz darba, vienlaikus var cept pat vairākus ziedkāpostus. Ja gribas pikantāku garšu, mērcei var pievienot Kajennas vai čili piparus. Labi garšo kopā ar rīsiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+